Så dårligt klarede Helle og Løkke sig med den gode tone: Her er de værste citater

Her på valgdagen har en ekspert kigget på, om det er lykkedes Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen at bevare den gode tone.

Men det er overordnet ikke gået godt, siger retoriker og professor ved Københavns Universitet Christian Kock.

- Det er ubehageligt og trættende, og det afspejler folks reaktioner på de sociale medier også, siger han.

Han har desuden lavet en undersøgelse, hvor højskoleelever har skullet vurdere, hvordan tonen har været i en valgkampsdebat.

Læs også: Måling: Yahya Hassan er tæt på Folketingsplads

Undersøgelsen viste, at en debat med en meget negativ tone ikke rykkede positivt ved nogen af elevernes mening om kandidaterne.

Læs her nogle af de citater, som Thorning og Løkke slyngede efter hinanden:

1.
Så siger Lars Løkke jo, at det ikke kan betale sig at gå på arbejde, og Lars Løkke har også sagt…, siger Helle Thorning-Schmidt og spørger retorisk:

Hvad var det, du sagde Lars, at for 2.000 kr. kan man få et par sko?Denne kommentar drejer sig om folks incitament for at arbejde, og med den stikker hun til en udtalelse, Løkke tidligere er kommet med, som blev debateret heftigt.

2.
- Det vigtigste er, at vi politikere lever op til de løfter vi giver, og det har det knebet lidt med de sidste 4 år.Sådan svarede Løkke Rasmussen da han indledningsvis i en debat blev spurgt, hvad der var Danmarks største udfordring. Her prikker han til debatten om løftebrud, som den røde regering har været kritiseret for.

3.
- I vil ikke være med til at gøre flygtninge til medborgere.

Helle Thorning-Scmidt om Venstres indsats på asylområdet. Hun påstår hermed, at Lars Løkke Rasmussen ikke vil gøre asylansøgere til medborgere, selvom han selv har udtalt det modsatte.

4.
- Hvis du vil lade være med at lyve om vores politik, så skal jeg nok lade være med at sige sandheden om jeres.

Lars Løkke Rasmussen til Helle Thorning-Scmidt, hvor han indikerer, at den sandhed der er at sige om Socialdemokraternes politik er mindre god.

Om disse citater og debatten imellem de to statsministerkandidater siger Christian Kock dette:

- De taler om fortiden, snakker udenom, mundhugges, er negative og kommer med gensidige anklager.

Han mener, at det er en forkert måde at debattere, og at vælgerne er trætte af tonen, som hans undersøgelse af højskoleeleverne også viser.

Læs også: DF: Der er ikke råd til at betale alle vores valgløfter

- Men de kan jo godt. Jeg hørte Mads og Partilederne på P3, og der skulle de svare på læsernes spørgsmål, og her kom de med konkrete og konstruktive svar. De kommunikerede på en helt anden måde.

Han opfordrer til, at politikerne prøver at debattere med god tone, hvor man fokuserer på egen politik, fremtiden og hvad man vil udrette.

For folk er mætte af dårlig tone i debatten.

Citaterne er taget fra debatterne afholdt 31. maj på TV2 og 7. juni på DR.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip