Så er årets første storkeunger udklækket herhjemme

I dag blev dagen, hvor årets første storkeunger så dagens lys herhjemme. 

Det skete i Gundsølille ved Roskilde, hvor gartneriejeren Jens Andersen i dag bemærkede, at der blev fodret i storkereden, skriver storkene.dk

Læs også: Derfor er det sundt at have kæledyr

Det betyder, at der med garanti er kommet storkeunger til i reden. 

Det betyder også, at den travleste periode på året starter for storkeparret, for efter få dage vil ungerne tigge om mad hele tiden, og det kommer til at sætte storkeparret på prøve. 

Derudover er det vigtigt, at vejret arter sig, så ungerne kan overleve. 

- Godt vejr for et storkepar, der skal opfostre glubske storkeunger, er, når vejret hverken er alt for tørt eller alt for vådt. Byger der kommer og går, er optimalt for at skabe et godt fødegrundlag. Og skybrud og længere regnskyl, kan være det rene gift for storkeunger” siger Jess Frederiksen fra storkene.dk, og henviser til 2013, hvor alle storkeunger omkom i et voldsomt og langvarigt regnvejr. 

Læs også: Årets første storkeæg er landet i reden

- En gentagelse af de forrige års ungedød er noget vi virkelig ønsker at undgå. Derfor krydser vi virkelig fingre for, at vejret i den kommende måned arter sig. Det er nemlig ikke siden 2012, at storkeparret i Gundsølille har fået unger på vingerne, siger  Jess Frederiksen, ifølge storkene.dk 

I Smedager i Sønderjylland, ruger Danmarks blot andet storkepar lige nu på æg og her forventes unger i 2. uge af juni. Overvågningskameraet fra Storkene.dk afslører, at der er 5 æg i denne rede.

 

Dagens Gossip