Så er der atter fly fra lufthavnen i Frankfurt

En strejke blandt sikkerhedspersonalet i Frankfurt Lufthavn er suspenderet. Det skriver flyselskabet Lufthansa på sin hjemmeside.

- I dag - 22. februar - forventes normal trafik. Alligevel kan der forventes forsinkelser for passagererne især i morgentimerne. Vær derfor i lufthavnen i god tid, skriver flyselskabet.

Den enorme lufthavn i Frankfurts blev fredag ramt af en større strejke og flere afgange blev aflyst. Sikkerhedspersonalet havde nedlagt arbejdet på grund af lønstridigheder.

Det betød, at sikkerhedskontrollen af passagerer, der skulle rejse fra Frankfurt, ikke kunne udføres. Og derfor kunne de rejsende ikke komme om bord på deres fly.

SAS oplyste fredag til Ritzau Finans, at man ikke var voldsomt berørt af strejken, da den kun stopper folk fra at komme ind i lufthavnen. Passagerer, der blot var i transit gennem lufthavnen, blev ikke berørt af strejken.

Frankfurt er Europas tredjestørste lufthavn og har omkring 65 millioner passagerer om året. Ifølge BBC rejser gennemsnitligt 150.000 passagerer gennem lufthavnen på en fredag.

Strejken blev anmeldt med meget kort varsel efter forhandlinger mellem arbejdsgiverforeningen BDSW, Bundesverband der Sicherheitswirtschaft, og fagforeningen Verdi brød sammen.

Ifølge Reuters er sikkerhedsfolkene fortørnede over, at de får 11,70 euro i timen, mens medarbejderne i Stuttgart får 14 euro i timen. Verdi presser på for at øge timelønnen til 16 euro, mens BDSW tilbyder en stigning til 14 euro i to stadier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip