"Så er der tegnefilm" vender tilbage

De kendte tegnefilmsfigurer som Tom & Jerry, Droopy og Snurre Snup vender nu tilbage på DR. Fra på søndag sender DR Ultra nemlig nye udgaver af "Så er der tegnefilm".

I 1980'erne opdagede danskerne den amerikanske tegnefilmskat - ikke Disneys film, men de rapkæftede, vanvittige, tempofyldte og musikalske kortfilm fra Warner Bros. og MGM. I det ugentlige program 'Så er der tegnefilm' mødte vi alle disse klassiske figurer - og serien blev en succes, der løb i årevis.

Nu vender filmene fra tegnefilmens guldalder tilbage, og opfindsomheden, originaliteten, de overraskende gags og de groteske situationer kan igen underholde og glæde gamle og nye fans.

Det er film med Snurre Snup, Tom & Jerry, Droopy, Daffy og mange andre, skabt af store animationskunstnere som Tex Avery, Chuck Jones og Hanna & Barbera. Idag ser vi flere nye animerede film end nogensinde, men disse klassikere er umulige at overgå - selvom alle prøver på det.

Far og søn præsenterer

Den nye 'Så er der tegnefilm' består i første omgang af otte programmer, hvor Jakob Stegelmann, der også lavede det oprindelige program,  sammen med sin søn Benjamin præsenterer de tegnede perler, fortæller om folkene bag og udvælger scener, der er særlig saftige.

Blandt filmene i programmet er hver gang én film af den rablende Tex Avery, ham med Droopy og den pigeglade ulv, én fra Warner-studiets omfattende arkiv, og en med Tom & Jerry, som hele syv gange blev belønnet med en Oscar for deres indsats.

I 1980'erne vakte de film opsigt og en del debat - for komikken udmøntes ofte i overdreven, surrealistisk tegnefilmvold. Radiorådet diskuterede dem, pædagoger protesterede og nogle børn måtte slet ikke se dem.

I dag vil det næppe afføde samme voldsomme reaktion - men filmene er heldigvis uforgængelige, så de kan helt sikkert stadig more og stimulere.

 

Dagens Gossip