Så er det onsdag: Her er kuren mod for tidlig sædafgang

Af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Det er ærgerligt, da tidlig sædafgang har negativ indvirkning på mandens selvforståelse, parforhold og sexliv.

Nu er det for første gang muligt at få medicin specifikt godkendt til problemet. En ny tablet, Priligy, som kan forlænge samlejet med op til tre-fire gange, er nu på det danske marked.

Få sexologens gode råd: Sådan bliver du  bedre i sengen

Eksperter hilser fremskridtet velkommen og håber, at den nye tablet kan føre til en aftabuisering af tidlig sædafgang, så flere mænd kan få hjælp til deres problem.

Tidlig sædafgang sker hyppigt
7 procent af alle danske mænd oplever altid eller ofte tidlig sædafgang, også kaldet præmatur ejakulation (PE).

Det er den mest almindelige seksuelle dysfunktion blandt mænd og forekommer hyppigere end rejsningsproblemer.

Tidlig sædafgang er defineret som et samleje med en varighed på under to minutter inden udløsning, hvor et normalt samleje i gennemsnit varer syv minutter.

Problemet er tabubelagt
Nogle mænd med PE oplever endda udløsning, før samlejet er begyndt. På trods af, at mange mænd har dette problem, er det meget tabubelagt og sjældent omtalt hverken i private sammenhænge, i lægekonsultationen eller i medierne.

Tre  måder I kan kickstarte sexlivet og jeres sexlyst.
 

Det er et problem, da mænd med PE har brug for behandling og en forståelse for, at de ikke er alene med problemet, mener førende ekspert:

- Der findes en generel og stereotyp opfattelse af, at unge mænd skal kunne dyrke sex i timevis. Men det kan langt fra de fleste. Hos mænd, der lider af tidlig sædafgang, kommer udløsningen allerede inden for to minutter ved stort set alle samlejer, og det kan have store konsekvenser for både mand og partner, siger Astrid Højgaard, ledende overlæge ved sexologisk center, Aalborg Universitetshospital. 

 

Dagens Gossip