Så er det slut med at gemme sig på Facebook

Skrevet af admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Facebook sætter nu en stopper for personer, der har skjult deres profiler på det sociale netværk. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Indtil nu har brugere haft mulighed for at skjule sig fra søgefeltet via private indstillinger, så deres navn ikke dukkede op, hvis man søgte på det.

Funktionen havde til tider nogle uhensigtsmæssige sideeffekter, forklarer Michael Richter, der er leder af Facebooks afdeling for beskyttelse af private oplysninger.

- Brugere fortalte os for eksempel, at de var forvirrede over, at de ikke kunne finde personer i søgefeltet, som de i forvejen kender, og at de ikke kunne finde hinanden, selvom de begge var medlem af den samme Facebook-gruppe, siger han.

Allerede sidste år annoncerede Facebook, at nye brugere ikke vil få adgang til funktionen, men at man ville lave en overgangsperiode for den lille procentdel af eksisterende profiler, der benyttede sig af den private profilindstilling.

Michael Richter forklarer, at det ikke får nogen overordnet betydning for brugernes privatliv på det populære sociale medie.

- Om du har benyttet funktionen eller ej, så vil den bedste mulighed for at kontrollere, hvem der ser dine delinger og aktiviteter være, hvis du vælger, hvilke enkelte poster, som dine venner og omverdenen må se, forklarer Michael Richter.

Facebook har i perioder været under skarp kritik for deres manglende hensyn til privatlivet. For nylig opdaterede det sociale medie deres søgeværktøjer, så man nu for eksempel kan søge på enkelte ord for at finde opslag, der bruger det søgte ord.

/ritzau/AFP