Så er det slut med hajfinnesuppe hos Kinas regering

Der er godt nyt for hajer og naturelskere.

Myndighederne i Kina har forbudt servering af hajfinnesuppe ved officielle middage, meddeler Verdensnaturfonden (WWF).

Forbuddet betyder, at danske ministre og deres udenlandske kolleger ikke kan vente at få serveret en suppe med hajfinner, når de er på besøg i embeds medfør i Kina.

Forbuddet kommer ifølge en pressemeddelelse fra WWF ikke længe efter, at Hongkong har forbudt hajfinner og blåfinnet tun på officielle tallerkner.

Der er glæde i WWF over det kinesiske træk.

- Over 70 millioner hajer bliver hvert år dræbt på grund af deres finner, og 95 procent af hajerne sælges og forbruges i Kina, Hongkong og Taiwan, siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF.

- Det er derfor virkelig positivt, at en stor nation som Kina indfører et forbud. Det er et stærkt signal til de omkringliggende lande og industrien om, at forbruget af hajfinner skal stoppes helt, siger hun.

Ifølge WWF er hajfinnesuppe en delikatesse i Kina og i andre dele af Asien. En række hoteller og restauranter har forbudt hajfinnesuppe, og den samlede efterspørgsel er faldet i de senere år.

- Vi er ikke i mål, men det er et stort skridt i den rigtige retning for at få sat en stopper for den barbariske metode, hvor hajens finner skæres af, mens den stadig er levende, hvorefter den bliver smidt døende tilbage i havet, siger Gitte Seeberg.

På den internationale liste over truede dyr, IUCN, figurerer 74 ud af i alt 468 hajarter.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip