Så få af dine Facebook-venner kan i virkeligheden lide dig

Der er ingen måde at sige det på, uden det kommer til at lyde hårdt og brutalt, men…

De fleste af dine Facebook-venner er i bedste fald ligeglade med dig og i værste fald kan de ikke lide dig. Det viser et nyt studie ifølge The Independent

Selvom mange har flere hundrede venner på Facebook, kan de i gennemsnit kun regne med omkring fire af dem, viser resultatet af undersøgelsen.

Robin Dunbar, der er professor i evolutionspsykologi på Oxford University, ledte efter en forbindelse mellem om folk, der havde mange Facebook-venner også havde mange venner i det virkelige liv. Resultatet viste - måske ikke overraskende for mange - at der ikke var et sammenfald mellem antallet af venner på det sociale medie, og hvorvidt man rent faktisk talte med dem ofte og kunne regne med dem.

I gennemsnit havde de adspurgte 150 venner på Facebook. Men kun 14 af dem udtrykte sympati, når der skete noget slemt i vedkommendes liv.

Læs også: Hvorfor er flyvinduer runde? Det er der en meget vigtig grund til

- Der er en kognitiv grænse for størrelsen af sociale netværker, som selv den kommunikative fremgang på sociale medier ikke kan ændre. Rent praktisk reflekterer det på de virkelige forhold, som kræver, at man ses ansigt til ansigt for at ved ligeholde dem, lyder det fra professoren.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip