Så fik Pilou Asbæk debut i Game of Thrones

Den danske skuespiller Pilou Asbæk har for længst vundet de danske seeres hjerter, efter han fik sit store gennembrud i DR's politiske successerie "Borgen", hvor han spillede spindoktoren Kasper Juul.

Sidenhen er omverden også begyndt at lægge mærke til den danske skuespillers store talent. Det viste sig blandt andet ved, at Pilou Asbæk i 2011 blev udpeget som "Shooting Star" ved filmfestivalen i Berlin.

Den tiltagende opmærksomhed fra omverden har også resulteret i, at man tidligere i år kunne spotte "Kapringen"-skuespilleren i traileren til sjette sæson af hitserien "Game of Thrones".

Siden da har flere af fantasy-seriens danske fans spændt ventet på, hvornår Pilou Asbæk mon ville få sin debut.

Men nu er ventetiden altså forbi.

Pilou Asbæk medvirker nemlig i andet afsnit af sjette sæson, der fik premiere natten til mandag dansk tid. Her spiller han den berygtede pirat Euron Greyjoy, der er onkel til karakteren Theon Greyjoy, og uden at røbe for meget, kan det afsløres, at det er en drabelig entré, danskeren gør sig.

Den 34-årige skuespiller er dog langt fra den eneste dansker, som har optrådt i den populære serie.

Nikolaj Coster-Waldau har siden 2011 spillet Jaime Lannister, som er én af seriens hovedroller. Derudover medvirkede den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen seriens i femte sæson, da hun spillede rollen Karsi.

Game of Thrones kan ses på HBO Nordic.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip