Så mange mandler skal du spise for at sænke dit blodtryk

Det viser en ny undersøgelse af mandlers påvirkning af helbreddet fra School of Life and Health Sciences på Aston University i Birmingham, hvor forskerne konstaterede at nødderne især forbedrer blodstrømmen, skriver klogkost.dk.

Forskerne testede virkningerne af en kortvarig mandel-beriget kost på raske unge og midaldrende mænd og på en gruppe unge mænd med forhøjet risiko for hjertekar-problemer som for højt blodtryk eller overvægt.

En kontrolgruppe spiste, hvad de normalt ville, mens en anden gruppe, skulle spise 50 g mandler om dagen i en måned.

Læs også: Dukan-diæten kan øge risikoen for hjertesygdom   

Ved afslutningen af undersøgelsen havde gruppen, der spiste en mandel-beriget kost højere niveauer af antioxidanter (alpha-tocopherol) i deres blod, forbedret blodgennemstrømning og lavere blodtryk, der alt sammen kunne reducere deres risiko for hjertesygdomme.

Kombination af næringsstoffer
Mandler er kendt for at indeholde en række gavnlige stoffer, som E-vitamin og sunde fedtstoffer, fibre, der øger mæthedsfølelsen og flavonoider, som kan have antioxidante egenskaber. Forskerne mener, at det er sandsynligt, at kombinationen af alle disse næringsstoffer tilsammen er årsag til helbredsforbedringerne.

Læs også: 7 madvarer, der giver en sund sommerhud  

"Vores undersøgelse bekræfter, at mandler er en superfood. Tidligere undersøgelser har vist, at de holder dit hjerte sundt, men vores forskning viser, at det ikke er for sent at indføre dem i din kost - en håndfuld hver dag selv i en kort periode kan hjælpe. Du kan erstatte en snack med en pose mandler eller inkludere dem i dine måltider for at reducere din risiko for hjerteproblemer," siger professor på Biomedicinsk Institut Helen Griffiths, der var hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i Free Radical Research.

Læs også: 10 sunde grunde til at spise valnødder  

Tidligere undersøgelser har vist at mandler udover at styrke hjertekar-systemet også kan reducere risikoen for Alzheimers og at de kan sikre en bedre regulering af blodsukkeret og dermed reducere risikoen for diabetes.

Men faktisk har flere undersøgelser også vist at de på grund af mandler forbedrer foredelingen af fedt i kroppen og især reducerer det farlige mavefedt omkring organerne.

 

Dagens Gossip