Så mange millioner krævede islamister for henrettet amerikaner

Gidseltagerne fra Islamisk Stat (IS) krævede 100 millioner euro (745 millioner kroner) i løsesum for James Foley, hvis henrettelse forleden blev offentliggjort i et videoklip af den islamistiske gruppe.

Det bekræfter en talsmand for GlobalPost, som den amerikanske freelancejournalist udførte opgaver for, skriver CNN.

Philip Balboni, den øverste chef for det amerikanske medie, vil ikke svare på, hvordan GlobalPost reagerede på dette krav fra IS.

Den amerikanske justitsminister, Eric Holder, fortæller torsdag, at ministeriet har indledt en officiel efterforskning af Foleys død.

Tirsdag offentliggjorde den islamistiske gruppe en video, hvor en hætteklædt bøddel halshugger den amerikanske journalist med en kniv.

USA's nationale sikkerhedsråd har fastslået, at videoen er autentisk.

- De amerikanske efterretningstjenester har analyseret den nyligt udsendte video, som viser de amerikanske statsborgere James Foley og Steven Sotloff, siger Caitlin Hayden, der er talskvinde for det nationale sikkerhedsråd.

- Vi er nået frem til, at denne video er autentisk. Vi vil løbende komme med flere oplysninger, tilføjer hun.

Steven Sotloff er en amerikansk journalist, som også bliver holdt som gidsel af gruppen.

Islamisk Stat har truet med også at dræbe Sotloff, hvis USA ikke indstiller luftangreb af gruppen i Irak.

Efter en otte år lang invasion i Irak, støttet af blandt andre Danmark, trak USA de sidste soldater ud af landet i 2011.

Siden er volden igen eskaleret i regionen, og IS har fået mere og mere kontrol over dele af Irak.

Det har fået amerikanerne til at angribe islamisterne fra luften for blandt andet at sikre forskellige befolkningsgrupper, som er truet af jihadisternes fremmarch.

/ritzau/

 

Dagens Gossip