Så meget koster dine børn

Selvom nye små familiemedlemmer bruger det meste af tiden på at sove eller blive ammet, så er de lidt af en pengesluger. Det skriver DR.

Allerede inden barnet kommer til verden, styrter de kommende forældre rundt og hiver bleer, legetøj og tøj ned ad hylderne - for ikke at glemme de store poster såsom barnevogn, puslebord og seng.

Læs også: Lægerne kaldte det ørebetændelse - men en google-søgning viste, at det var langt mere alvorligt 

Og hvis forældrene tror, at de kan tage en økonomisk slapper derefter, fordi nu er alt fikset, så tager de fejl. For der er flere udgifter forude.

Cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, Lone Kjærgaard, har for magasinet Penge på DR kigget på de omkostninger, der automatisk kommer inden for det første år med et lille nyt familiemedlem. Og dommen lyder, at det første år vil byde på en regning på ca. 63.000 kroner til de stolte forældre.

- Det er nok ikke det, der afgør beslutningen. Og det synes jeg absolut heller ikke, at det skal være. Men det har nogle konsekvenser at få børn, siger Lone Kjærgaard til DR.

Læs også: Få din løn til at række måneden ud

Lone Kjærgaard vurderer, at alene det første babyudstyr koster 16.000 kroner for et gennemsnitlig forældrepar. Og så er der alle de kedelige og skjulte udgifter, som mange forældre ikke tænker over.

- Der skal købes bleer, der er mere mad, der er højere varmeforbrug, højere vandforbrug, vi vasker, og der er en ekstra, der skal bade, siger Lone Kjærgaard, som påpeger, at mange forældre også holder en dåbsfest eller en navngivningsfest, inden guldklumpen bliver et år, til DR

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med
 

Alt i alt løber udgifterne op i ca. 63.000 kroner, men børnechecken letter budgettet med et tilskud på ca. 18.000 kroner, hvilket får regningen til at ende på 45.000 kroner.   

Med til regnestykket hører også, at for de fleste forældre er barsel lig med en lavere indtægt end ellers.  

 

Dagens Gossip