Så meget stiger din løn i 2014

Mere end 2.000 kroner. Så meget får du ekstra til dig selv i 2014, hvis du tjener 25.000 kroner om måneden. Det viser beregninger for danskernes årlige lønstigninger, som Sydbank har lavet for Søndagsavisen.

Tjener du 35.000 om måneden, så får du næsten 3.000 kroner til dig selv yderligere om året.

Selvom lønnen egentlig ikke er steget så meget i år, så er prisstigningerne endnu lavere, og derfor rækker dine lønkroner meget længere.

For første gang i flere år får både offentligt og privatansatte en såkaldt stigning i reallønnen. Det vil sige, at lønnen er steget mere end inflationen, som er prisstigningerne.

- Hvis reallønnen er negativ, kan man sige, at prisstigningen spiser lønstigningen – og mere til. Stiger lønnen derimod mere end det generelle prisniveau, så har man mere at gøre godt med, selvom priserne stiger,” siger forbrugerøkonom i Sydbank Camilla Skovsbo Erichsen til Søndagsavisen.

Samlet set forventes det, at reallønnen stiger 0,9 procent i 2014.

Du får mere end 6.000 kroner mere mellem hænderne efter skat, hvis du tjener 45.000 kroner om året. Det vil faktisk svare til mere end 500 kroner ekstra om måneden for den sidste gruppe, som både får gavn af reallønsfremgang og forhøjelsen af topskattegrænsen. 
 

 

Dagens Gossip