Så meget tjener partiformændene

Det viser en gennemgang af partiformændenes lønninger, som Søndagsavisen har foretaget.
Lars Løkke vil være absolut topscorer blandt sine formandskollegaer og tjene mindst 1.171.317,96 kroner årligt, hvilket er minimumsbeløbet for en minister, hvis Venstres forretningsudvalg aktiverer partiets ordning om honorar, når hans eftervederlag som statsminister udløber 1. november.

En ordning, partiet også havde, da Anders Fogh Rasmussen var formand.

Hos Venstre forklarer partisekretær Claus Richter Venstres valg af formandshonorar i en mail til Søndagsavisen således:

”Når Venstre har den ordning, skyldes det, at Venstre ønsker, at partiets formand skal have mulighed for helt og fuldt at kunne koncentrere sig om den i øvrigt krævende opgave, det er at være formand i Venstre og dermed også statsministerkandidat i Danmark.”

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er nummer to på listen og får 308.000 kroner ekstra om året af partiet.

Og da Helle Thorning-Schmidt ikke var statsminister, betalte Socialdemokraterne 240.000 kroner ekstra til hende om året.

Og det er vel at mærke oven i en løn fra Folketinget på mere end 600.000 kroner.

Også Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, og partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl, får et supplement af partiet oven i deres løn, men partiet vil ikke oplyse hvor meget.

Hverken Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, SF’s Pia Olsen Dyhr, De radikales Morten Østergaard eller den konservative formand Søren Pape Poulsen får honorar af partiet.

Citathistorie bragt af Søndagsavisen. 

 

Dagens Gossip