Så ofte - eller det vil sige sjældent - har du brug for et bad

Fedtet hår og dårlig kropslugt. Mange af os kan ikke holde ud at føle os beskidte og hopper derfor dagligt i duschen.

Men faktisk er det slet ikke sundt at bade hver dag. Det skriver Buzzfeed

Ifølge dermatolog Dr. Joshua Zeichner handler hyppigheden af vores bruseadfærd mest sammen med, hvad der er kulturen og normen i samfundet. Industrialiseringen og fokus på skønhed i reklamer og medier har formentlig været medvirkende årsag til, at mennesker i især den vestlige verden begyndte at bade mere. Men for hyppig afvaskning kan faktisk gøre større skade end gavn.

Går man under bruseren for ofte - især under varmt vand - kan det udtørre og irritere huden, vaske gode bakterier, som naturligt er på huden, væk og lave små sprækker, som giver større risiko for infektion.

Hvor ofte bør man så stige ind under det rindende vand?

Her vil især folk, som træner dagligt nok korse sig.

Egentlig bør man kun bade hver anden eller tredje dag. På ikke-badedagene kan man vaske de områder af kroppen, som har flest bakterier eller lugter mest, med en fugtig klud med en smule sæbe på.

Det er ansigtet, under armene og brysterne, i skridtet og bagdelen. Disse dele af kroppen kan nemlig godt tåle at blive vasket dagligt, ligesom det er vigtigt at skifte undertøj hver dag, fordi tøjet absorberer mere olie og skidt, end man kan komme af med i badet.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip