Så skete det: Nu er Mette Frederiksen vaccineret

Skrevet af Julie Møller

04/06/2021
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I dag har Mette Frederiksen modtaget sit første stik mod COVID-19.

Dagens topnyheder

Region Hovedstaden har åbnet for vaccination af årgang 1977. Den aldersgruppe hører Mette Frederiksen ind under, og derfor har hun booket tid til vaccination.

”Flere end 2,2 millioner danskere har påbegyndt deres vaccination mod COVID-19 og 1,3 millioner er færdigvaccinerede. Danskernes tilslutning til at lade sig vaccinere er fortsat meget høj. Det er der grund til at glæde sig over. I morgen får jeg mit første stik. Jeg glæder mig til, at alle danskere har fået samme mulighed. For vaccinerne er og bliver vores supervåben mod COVID-19.”

Sådan lød det fra statsministeren i en pressemeddelelse torsdag.

I dag har hun modtaget sit første stik mod COVID-19. Det skete fredag morgen i vaccinationscentret i Øksnehallen i København.

Høj tilslutning

Det er ikke kun Mette Frederiksen, der vælger at lade sig stikke i armen. Det er der også rigtig mange andre danskere, der gør.

Vaccinationstilslutningen er fortsat meget høj i Danmark.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

92 procent af alle over 64 år er nu færdigvaccinerede eller i gang med deres vaccinationsforløb, og blandt de 18-34 årige siger 8 ud af 10, at de er klar til at lade sig vaccinere.

“Det er lovende med den store villighed til at blive vaccineret blandt de yngste målgrupper, som samtidig har flest smittede med ny coronavirus,” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

”Jeg håber naturligvis på, at interessen for at holde øje med invitationen er stor blandt de unge aldersgrupper, som i de kommende uger modtager invitation til vaccination. Hvis de er under 18 år, modtager også forældrene information om invitationen. Vi ved, at unge ikke holder så meget øje med e-boksen, men vi håber, at voksne omkring dem er med til gøre opmærksom på tilbuddet,” lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør.