Så skidt er det at lade være med at bruge tandtråd

Du kender det sikkert lidt for godt…om morgenen har du ikke tid til at bruge tandtråd, og om aftenen magter du kun lige at børste tænderne, inden du falder om af træthed. Eller måske synes du bare, det er svært at få tandtråden ned mellem tænderne.

Men de gode undskyldninger ændrer ikke ved sandheden, som er, at det er vigtigt at bruge det lille hvide stykke tråd, som kan komme ind de mest trange steder og fjerne madrester, jævnligt. Det skriver det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping.com, som har talt med tandlægen Timothy Chase.

Læs også: Dette 90 sekunders bade-trick vil ændre din dag

- Hvis du ikke bruger tandtråd, gør du kun det halve arbejde. Og du fjerner ikke madrester mellem tænderne. Når du børster tænder, klarer du forsiden, bagsiden og toppen, men det er de steder, hvor dine tænder rører hinanden, der udgør det egentlige problem med hulrum, forklarer Timothy Chase, som anbefaler daglig brug af tandtråd, men det skal gøres blidt.

Læs også: Sandheden om at plukke øjenbryn: Så slemt er det

Den manglende brug af tandtråd kan også føre til tandkødsbetændelse, parodontose og endda tab af tænder. Og i slemme tilfælde kan tandkød- og tandsygdomme også påvirke resten af din krop fx i forhold til for tidlig fødsel, hjertesygdomme og slagtilfælde.

Hvis du stadig mangler begrundelser for at komme i gang med tandtråden, så er de her: Du får også bedre ånde, og dine tænder kommer til at virke hvidere.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip