Sådan ammer du korrekt - uden at støde andre

Debatten om amning har ikke kun været voldsom i Danmark.

Sure bemærkninger om mødre, der nærer deres børn i det offentlige rum, har fået bloggeren Bunmi Laditan på Huffington Post til at skrive et harcellerende og morsomt indlæg om, hvordan man undgår, at folk omkring én får dårlige nerver, når man ammer. 

Når det kommer til kvindelig nøgenhed, er det nemlig helt i orden, når det er modeller på magasinforsider, mens folk der bliver udsat for synet af ammende kvinder raskvæk forlader ægteskaber og mister deres job og liv - skriver hun sarkastisk. 

Derfor giver hun følgende tip til nybagte mødre. 

1. Brug et tæppe hver gang. 
Der er mange fine ammetæpper på markedet, og de har flere formål. Statistikker viser, at mennesker elsker at være indelukket i små rum. Det gælder også babyer. Brug ikke sommervejret som en undskyldning for at vise dine bryster. Vigtigheden af luftcirkulation er stærkt overdrevet. 

Læs også: Ammende mor udsat for grov behandling på café: - Du er en luder

2. Brug toilettet. 
Hvem elsker ikke offentlige toiletter? Hvad er sjovere end at amme stående, mens man forsøger at undgå bakterier, og man holder et spjættende barn? Hvis der ingen krog er til din pusletaske, kan du altid sætte den i vasken eller på gulvet og syrebehandle den, når du kommer hjem. 

3. Skift til sutteflaske. 
Når du forlader den hjemlige matrikel, skifter du ganske enkelt babserne ud med en sutteflaske. Har din baby ikke prøvet sådan en før, er det din skyld. Alle ved, at det er meget enkelt at skifte mellem flaske og amning, og at det ikke påvirker bebsen at skifte mellem de to. Derudover er det nemt og billigt at pumpe brystmælk ud. 

Enhver dygtig mor ved, hvordan man sprøjter et par liter mælk ud i løbet af syv minutter. Flsaken giver også andre muliged for at fodre barnet. Hold op med at være så egoistisk! 

Læs også: Mor stoppede bilen for at amme sit barn - og fik parkeringsbøde

4. Bliv hjemme. 
Det ville være nemmere for dig selv og os alle sammen, hvis du bare blev hjemme. Ikke for altid. Bare indtil dit barn lærer at spise fra sutteflasken eller mad, som ikke kommer ud af din krop. 

Så kan du også få tjekket op på reality-tv, lavet mad, ordnet vasketøj og gjort rent. Og vær venlig ikke at lægge billeder af dig, mens du ammer på nettet. Det er ret ulækkert. 

5. Få nu noget moral. 
Dyrker du sex i det offentlige rum? Nej. Hvorfor skulle du så trække dine sexede bryster frem, når du er ude? Bare fordi noget er naturligt, betyder det ikke, at alle skal se det. Ja, vi kan godt tolerere, når en kendis bryst er på vildveje. Ja, der er bryster på magasinhylderne og tv og i musikvideoer, men det er noget andet. Vi har det fint med bryster, hvis de bliver vist for penge. Har dit barn betalt dig? Nej vel? Så pak dem sammen.

 

Dagens Gossip