Sådan får du den perfekte kulør - uden skadende stråler fra solen

Hvilken selvbruner skal man vælge? Hvordan tager man den på, uden man bliver plettet eller orange?

Hvis vi tager det sidste først, så er der en række skridt, du kan tage for at sikre, din selvbruning bliver god.

Tag først selvbruner på, når du er helt ren.

Det vil sige efter et bad, hvor du heller ikke har makeup på. Eksfolier eventuelt huden i ansigtet med en skrubbemaske for at få døde hudceller væk og gøre huden glat.

Fugt knæ, fødder og albuer.

Disse områder bliver ofte tørre, og det er vigtigt at fugte dem, så man ikke får pletter.

Beskyt læber og hår.

Du har ikke lyst til at få brunet dine læber. Beskyt dem eventuelt med vaseline eller lipgloss eller fjern bruneren fra læberne med en vatpind, hvis det er gået galt. Har du lyst hår, er det en god idé at pakke håret ind i et håndklæde.

Pas på hænderne.

Brug plastikhandsker eller en påføringsmuffe, når du bruger selvbruner. Ellers får dine hænder alt for meget farve og bliver plettede. Vask eventuelt dine hænder efter behandlingen, hvis du har fået meget selvbruner på dem.

Husk rigeligt med fugt.

Bland eventuelt selvbruneren med din ansigtscreme, når du skal brune ansigtet. Huden i ansigtet er som regel lidt lysere end på kroppen. Bruneren kan blive nemmere at styre på den måde.

Giv dig god tid.

Du bør give selvbruneren god tid til at trænge ind i huden. Hvis du tager tøj på for hurtigt, flytter farven sig fra kroppen til tøjet - og du får mærkelige striber.

Nu til det svære valg.

Der findes fire forskellige typer af selvbruner, og holdningerne til dem er forskellige. Det samme gælder, hvilke mærker der er de bedste.

Det fås som en creme, en mousse, en spray eller som vådservietter. Der er fordele og ulemper ved alle fire typer.

Vådservietter: Det er nemt at påføre selvbruneren med servietten. Men fordi bruningen går langsomt, og væsken på servietten er gennemsigtig, kan du nemt komme til at komme for meget på - og først opdage det, når det er for sent.

Spray: Nogle sværger til spray, fordi det er nemt, og man kan se farven på huden med det samme. Men desværre kan en spray også svine en hel del. En idé kan være at gøre det i badet eller dække af med plastik eller håndklæder rundt om dig, mens du sprøjter dig sommerlækker.

Creme: En selvbrunercreme er en smule tykkere end en mousse. Du kan se, hvor langt du er noget, når du fordeler den på kroppen. Udfordringen kan være at få den fordelt jævnt, ligesom intensiteten i farven nogle gange lader vente på sig.

Mousse: Den næsten sikre metode, men der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige mærker. Moussen er lettere end en creme og derfor nemmere at fordele.

Forskellige danske bloggere har lavet tests og fundet dem, de synes er bedst. Boheme Life anbefaler tre forskellige mærker - en lotion, en spray og en serviet.  

Bloggen Trendy Girl er mest til at spraye farven på.

Femina har også lavet en test, som du kan se her, hvor priser og deres holdning til produkterne indgår.

Og ellers er der vel bare at sige god fornøjelse med sommerfarven!

 

Dagens Gossip