Sådan får du fat i svinebillige flybilletter

Hvis man vil have de billigste flybilletter, kan det være en god idé at være ude omkring to måneder før afrejse.

Helt præcist skal man gerne bestille flybilletterne 53 dage, før man går om bord på flyet. På den måde opnår man i gennemsnit en besparelse på 29 procent.

Det viser en ny gennemgang af 7,5 milliarder flypriser fra rejsesøgemaskinen Momondo, der har gennemgået de 100 mest populære ruter på hjemmesiden, hvoraf de 49 er danske.

Men det er ikke kun bestillingstidspunktet, der afgør den endelige pris. Undersøgelsen viser nemlig, at det bedst kan betale sig at flyve tirsdag om aftenen. Derimod er lørdag aften rent økonomisk det dårligste tidspunkt at flyve.

Momondos statistik viser ikke overraskende, at det er dyrest at bestille sin billet på selve afrejsedagen. Mellem 18 og 24 er det billigste tidspunkt på døgnet, mens eftermiddagen i gennemsnit vil være den dyreste løsning for de rejsende.

- Rejsende gør klogt i at huske de her gyldne regler, hvis de vil have de billigste billetter. Generelt kan det godt betale sig at booke billetterne to måneder i forvejen, siger Lasse Skole Hansen, der er Momondos danske talsperson, i en pressemeddelelse.

- Det er faktisk en konsekvent tendens, ligesom nætter og tirsdage er billigste afrejsetidspunkter, siger Lasse Skole Hansen.

På ruten København-Amsterdam er det ifølge Momondo muligt at komme af sted til stort set halvdelen af prisen, hvis man er ude omkring to måneder før afrejse sammenlignet med en bestilling på selve afrejsedagen.

Derudover afhænger flypriserne selvfølgelig også af flyselskab, sæson og lufthavn. For eksempel varierer prisen på ruten København-New York ifølge Momondo i gennemsnit med op til 2400 kroner, alt efter hvilket tidspunkt af året man rejser på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip