Sådan får I gang i sexlivet – når manden ikke gider

27/02/2014 19:35

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dag

Det er langt fra altid kvinden, der siger: ’Nej, ikke i aften, skat’. Lige så ofte er det manden, som ikke har energi og overskud. Sådan fortæller to sexologer til FEMINA i denne uge.

- Det er en udbredt myte hos begge køn, at mænd altid har lyst og konstant er klar til sex, siger sexolog og parterapeut Bernadette Grandjean, der i sin praksis møder flere og flere par, hvor det er manden og ikke kvinden, der har mistet lysten til erotik.

På femina.dk kan du læse om Stine, der gerne bruger tusindvis af kroner på at købe sex 

At det er mændene og ikke kvinderne, som siger nej til sex, er også et billede, sexolog Hanne Kaas sagtens kan genkende.

- Jeg møder mange kvinder i alle aldre, som er helt panikslagne, fordi de konstant bliver afvist af deres mænd, som de ikke har været i seng med i lang tid. Og her taler vi ikke uger, men måneder, endda flere år. For når manden bliver ved med at give kvinden den kolde skulder, får det hende til at føle, at hun ikke længere er attraktiv nok til, at manden kan begære hende, siger Hanne Kaas.

Det ultimative pres

Når kvinden spørger manden, hvorfor han ikke vil i seng med hende, ved han ofte ikke, hvad han skal svare. Det kan være svært for kvinden at tage skridtet og spørge manden, om der er noget galt med hende.

- Så han siger ingenting og lukker af, både for kommunikation og for sex. Imens bliver hun mere og mere fortvivlet i sin kamp for at få respons. Hun stiller spørgsmålet igen og igen, indtil hun til sidst i desperation står foran ham i det til lejligheden nyindkøbte frække undertøj og råber ’Så vær dog en rigtig mand og tag mig, for fanden!’ Men det virker som regel ikke.

Snarere tværtimod opfatter manden hendes opfordring som det ultimative pres, mens hans manglende respons opleves af hende som den ultimative afvisning, der let kan ende med at drive parret endnu længere fra hinanden, siger Hanne Kaas.

Læs på femina.dk, hvorfor du skal sige ja til sex – også når du ikke har lyst 

For meget kontrol

At det kommer dertil har ikke så meget med, hvad der foregår i sengen. Faktisk har dagligdagen større betydning for vores sexliv, end man skulle tro. Vi vil gerne yde optimalt på jobbet, dyrke sport flere gange om ugen, være sammen med vennerne og familien og være online hele tiden.

- Men at leve op til alle de selvvalgte krav betyder, at døgnets timer er opbrugt, allerede inden dagen begynder. Og med et fuldt skema alle ugens dage er der ikke plads og energi til at være legende og spontane, siger Bernadette Grandjean og tilføjer, at mange også tror, lysten kommer tilbage af sig selv, når man har bedre tid. Men det sker sjældent.

De to sexologer enige om, at et godt sexliv er et fælles ansvar og siger samstemmende til FEMINA:

- Et godt sexliv forudsætter tid og nærvær. Man kan derfor spørge sig selv: Hvad er grundlæggende vigtigt for mig i mit liv. Hvad vil jeg gerne bruge min tid på. For jeg kan ikke nå alt. Jeg må vælge. Et godt sexliv kræver at begge parter vil det – og bruger både plads og til tid til det.

Sådan får I gang i sexlivet igen:

1. Start med en fælles erkendelse af, at jeres sexliv ikke er, som I ønsker det – og at det er begges ansvar at lave om på det

2. Tag en ærlig snak om, hvordan I gerne vil have, at jeres sexliv skal være

3. I skal være modige og prioritere jeres tid benhårdt. Vær ikke bange for at skære familie, venner og fritidsaktiviteter fra i en periode

4. Rør hinanden, nus hinanden, massér – også uden at forvente, at det altid fører til sex

5. Acceptér, at sexlivet i starten kan føles lidt akavet. Hovedsagen er, at I er i gang – og at I igen er begyndt at bruge jeres kroppe og følelser sammen

6. Acceptér også, at det er normalt, at lysten svinger

Af redaktionen, FEMINA/NewsDesk  Aller Media