Sådan fixer du et uvenskab

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media

Har du:

Snuppet hendes eks-kæreste? …ja lidt måske.

Kom du for sent til hendes bryllup?...kunne simpelthen ikke komme ud af sengen.

Sagt du ikke kunne kigge op, da hendes kæreste skred?...jamen jeg skulle på date og der var gratis drinks.

Ja, så er det måske ikke noget under, at din (før) bedste ven er godt gammeldags træt af dig. Og lige meget hvor meget du fortryder, så skal der arbejdes på at vinde hende tilbage, og du skal undgå at gentage de samme fejl.
Derfor får du her en guide til, hvad du skal gøre i hvilke situationer.

Facebook gør dit liv bedre, se hvorfor på udeoghjemme.dk

1.
Du har ikke ringet tilbage til hende i månedsvis

Ring dog til hende – lad være med at udskyde det hele tiden, for det gør hende bare endnu mere sur. Og hvis du virkelig ikke har en god undskyldning for, hvorfor du ikke har ringet, så find på noget, som gør det lidt lettere for hende at sluge, råder Ph.d. Irene Levine, professor i psykologi fra New York University School of Medicine og forfatter til bogen: ’Best Friends Forever’:

-En hvid løgn er måske på sin plads.

2.
Du har glemt hendes fødselsdag

-Giv hende en undskyldning, som ikke er en dårlig forklaring, råder professor Irene Levine.
Hvor meget du skal gøre for at gøre hende glad igen, afhænger af hvor meget din veninde går op i sin fødselsdag. Du kan eventuelt tage pis på dig selv og sende et ’ups jeg glemte din fødselsdag og er en idiot’ kort med et tilbud om en middag, en drink eller noget andet, der vil gøre hende glad.

3.
Du har det svært med hendes mand 

Lev med det og bland ikke dine følelser for ham ind i jeres venskab, for det er ikke fair at bede hende vælge, forklarer professor Irene Levine:

-Mind hende om hvor vigtig dit venskab med hende er og sørg for, at I mest ses bare jer to piger.

På den måde laver du ikke noget splid, især ikke hvis hun allerede ved, at han ikke er din favoritperson, og prøv så om du kan være lidt diplomatisk. Der er jo ingen grund til at udpensle, hvad du præcis hader ved ham og hvad der irriterer dig.

4.
Du dater (eller vil gerne) hendes eks-kæreste

Det her er et af de punkter, hvor det nærmest er dømt til at gå galt. Dater du en vens eks-kæreste, ja så satser du altså venskabet, mener professor og ekspert i kvindelige venskaber, Elaine Zelley fra LaSalle University i Philadelphia:

-Jeg er sikker på, der er nogle venskaber som kan balancere det succesfuldt uden at det giver sårede følelser, men mit generelle råd er: ønsker du at beholde din ven, så hold dig fra eks ‘en.

Og det er altså ligegyldigt om de er gået fra hinanden sidste måned eller for flere år siden, det vil bringe en masse følelser frem, som kan skabe problemer. Men kan du ikke lade være, så sig for gud skyld sandheden til din ven, råder Elaine Zelley.

Læs om hunden og grisen, der er de bedste venner, på udeoghjemme.dk

5.
Du svigtede, da hun havde brug for dig

Her kan du lige så godt pakke alle dårlige undskyldninger væk, for de vil kun gøre det værre, siger professor Elaine Zelley:

-Det gør kun hendes oplevelse værre og giver hendes følelsen af, at dit liv er mere vigtigt end hendes.

Indrøm hellere at du har svigtet, og at du har indset, hvor forkert det er, og at du er klar over hvordan det har påvirket hende. Spørg hende derefter, om der er noget, du kan gøre for hende nu i stedet, og lad det så ligge. Men vær klar over at det er en episode, hvor det kan tage lang tid for jeres venskab at hele igen.

 

 

Dagens Gossip