Sådan kan du narres til at føle dig træt

Nyt studie publiceret i Journal of Experimental Psychology viser, at placeboeffekt også gælder i forhold til vores oplevelse af søvn. Det skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Forskerne bag studiet udstyrede 164 forsøgspersoner med elektroder og fortalte dem, at de målte kvaliteten af deres søvn, hvilket var usandt. Forsøgspersonerne blev oplyst om sammenhængen mellem kvaliteten af deres søvn -  den såkaldte REM-fase af søvnen - og deres kognitive evner.

Læs også hos Videnskab.dk: Oplev jagten fra falkens synvinkel

De fik konkret at vide, at deres REM-søvn helst skulle fylde mellem 20-25 procent af deres totale søvnmængde. Efter en nats søvn fik en gruppe af deltagerne at vide, de havde haft en søvn, hvor kvaliteten lå under middel. En anden gruppe blev oplyst om, at deres søvn lå over middel.

Selvom forskernes oplysninger var løgn, gav de alligevel udslag i en række test af forsøgspersonernes koncentration og hukommelse.

Mystisk: Er stenalder-fisk vendt tilbage med klamme parasitter?

Ifølge forskerne viser studiet, at menneskers tankemønstre om egen tilstand kan påvirke deres kognitive evner både positivt og negativt.

Af Videnskab.dk.

 

Dagens Gossip