Sådan kommer dit hår til at se tyndere ud

Skrevet af Aller Media

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Er du indehaver af et klassisk skandinavisk hår med fine eller tynde hårstrå, så er det vigtigt, at du behandler og plejer håret rigtigt, så du får det til at se sundt og fyldigt ud, frem for tyndt og klaskende.

Augusta Falletta, der er skønhedsredaktør på Beautyhigh.com, forklarer her, hvilke seks fejl vi typisk begår, når vi vasker og sætter håret, og hvordan man bedst muligt giver håret liv og volumen igen.

Derfor mister du dit hår, se mere om hårtab på Femina.dk

Du tynger dit hår med balsam

Det er rigtigt godt for dit hår, at du bruger balsam, når du vasker det, men hvis du ikke får skyllet det hele ordentligt ud, så vil det resultere i fladt, tungt og fedtet hår. Skyl håret rigtigt godt, og mærk efter. Så længe dit hår føles helt glat og lidt fedtet, så er der balsam i det.

Du bruger glattejern på spidserne

At bruge glattejernet er i det hele taget med til at få dit hår til at se tyndere ud, da det glatter al struktur i håret. Men især hvis du glatter dine spidser, som muligvis er lidt spaltede og slidte, vil det få dit hår til at se meget tyndt og livløst ud. Brug i stedet glattejernet til at lave et smukt fald i dit hår forneden ved eventuelt at bukke det lidt indad. Det vil løfte hele din frisure.

Her er frisuren, der får dig til at se fem år ældre ud, se den på Femina.dk

Du farver alt håret i en tone

Fra naturens side har dit hår flere nuancer, og alle disse farvenuancer spiller i lyset og giver dit hår dybde. Hvis du får alt dit hår farvet i samme tone, så vil du fjerne den effekt, og det vil få dit hår til at se tyndere og mere fladt ud. Vælg i stedet at få frisøren til at gå efter det samme farvespil i dit hår, så du får forskellige lysere eller mørkere striber i håret.

Dit hår er ikke klippet i etager

Næsten uanset hvor langt eller kort dit hår er, så vil det give mere fylde, hvis lokkerne ikke er lige lange. Især en lang frisure vil have gavn af etager, fordi det giver volumen til dit hår. Der behøver på ingen måde at være tale om en 1980’er frisure, men blot to eller tre lag, så du kan beholde længden og alligevel få håret til at fylde lidt mere.

Din frisør tynder dit hår

Det kan være fint at tynde ud i et kraftigt hår, men et tyndt og fint hår behøver det ikke. Så stop din frisør, hvis hun er i gang med en kniv eller en saks, der tynder ud i din manke.

Du føntørrer dit hår forkert

Hvis dit hår har brug for ekstra hjælp til at se fyldigt ud, så drop den gængse metode med at holde hovedet oprejst og føntørre. Vend i stedet hovedet nedad og tør fra hovedbunden og ned. Denne metode vil give langt mere volumen og få dit hår dit hår til at se tykkere ud.

Lisbeth Madsen, femina.dk /Newsdesk, Aller Media