Sådan skal du holde din hjerne ungVil du gerne sørge for, at din hjerne holder et højt tempo og ikke bliver gammel før tid, så skal du bare finde krydsordene og puslespillet frem. Ny forskning viser, at gør du det, så vil din hjerne som 80-årig opføre sig ti år yngre, skriver The Telegraph.

Sen opstart hjælper også


Tænker du nu, at du vist er for gammel til at gå i gang med den slags, så tager du slem fejl. Forsøget, publiceret i The Journal of the American Geriatrics Society, viser nemlig, at du ikke sådan bliver for gammel til at træne din hjerne.

En god gåtur hjælper mod demens. Se på udeoghjemme.dk hvad en frisk tur også kan hjælpe mod
 


Igennem ti år har forskere undersøgt over 2800 personer i gennemsnitsalderen 74. Forsøgspersonerne blev delt op i fire grupper og skulle lave forskellig form for mental træning. Dog undtagen en gruppe som ingenting lavede. Og resultaterne gjorde forskerne bag undersøgelsen glade, især en af hovedfolkene bag den, Georg Rebok ekspert i alderdom og professor ved Johns Hopkins University i Baltimore, er begejstret:- Det er forbløffende hvad vi har fundet ud af.

Selv ti år efter de begyndte at træne, var der beviser for at effekten på både forståelse og hastighed, stadig var der. Effekten hos de ældre, der trænede deres hjerner, kom særligt til udtryk i, at de havde langt nemmere ved daglige gøremål som indkøb og økonomisk håndtering, fremfor de der ikke trænede.


Dette skal du spise for at styrke din hjerne mod demens. Se hvad på udeoghjemme.dk
 


Kan bekæmpe demens


En af de andre bag undersøgelsen, vicepræsident for New England Research Institutes Sharon Tennstedt, mener ligefrem at disse undersøgelser er så gode, at de bør bruges i kampen mod demens:

- Hvis den her slags træning kan have så stor effekt på forebyggelsen af de kognitive funktioner, så er der stort potentiale for at forsinke demens eller gøre den svagere.

Skrevet af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk,NewsDesk  Aller Media 

Dagens Gossip