Sådan slipper du for en grum skilsmisse

Elo Christoffersen

|

12/09/2013

Dagens topnyheder

Det er nok de færreste, der tænker på de formuer man ejer, når man skal giftes. Og det ender i nogle grumme skilsmisser, skriver juraportalen, juf.dk i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Når man bliver gift får man formuefælleskab. Det betyder, at alt man ejer både før og under ægteskabet deles ligeligt med ens ægtefælle, når ægteskabet ender. Men det tænker ikke alle over.

- Når man bliver gift er alt jo fryd og gammen, og at man nogensinde skal blive skilt igen er slet ikke en mulighed. Men en tredjedel af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse og vi dør alle sammen en dag fortæller Halfdan Timm for juf.dk og fortsætter:

Læs også: Så langt må du gå i en flirt

- Vi får næsten dagligt henvendelser fra folk, der nu skal til at skilles og er bange for at miste bilen, boligen, hunden eller deres skattede pladesamling. Hvis de stadig er på god fod med deres ægtefælle kan vi hjælpe, men hvis ikke kan de stå i en meget ærgerlig situation, forklarer Halfdan Timm.

Det er muligt, når man bliver gift eller under ægteskabet, at lave en såkaldt ægtepagt. Her kan man aftale, at hele formuen, en del af formuen eller specifikke genstande er særeje frem for fælleseje.

Læs også: Undgå skilsmisse - Her er fem ting I skal passe på

Det betyder, at formuen eller genstandene ikke deles, når ægteskabet slutter.