Sådan slipper du for ucharmerende rødvinstænder

Hvem har ikke prøvet at drikke rødvin og lige pludselig opdage, at man har blå rødvinstænder og ser alt andet end sexet ud. Ihærdige forsøg på at gnubbe eller vaske det blå lag af tænderne virker kun begrænset.

Men du behøver ikke at holde dig fra rødvin, hvis du vil undgå de ucharmerende blå tænder, som kommer, når dit spyt møder farvestofferne fra druens kød og skind.

Læs også: Du brænder dine lys forkert: Her er tricket, som alle burde kende 

Søndagsavisen har spurgt vinkyper Malene Schmidt Hertz, om hvad man stiller op, når man gerne vil drikke rødvin men være fri for de misfarvede tænder.

Svaret er enkelt: Du skal holde dig til vine med lav garvesyre.

Læs ogsåDette simple trick vil få dig til at spise mindre øjeblikkeligt

- Ikke alle vindruer indeholder samme mængde farvestoffer, så vil man gerne undgå misfarvning, kan druer med lav garvesyre som Gamay (bl.a. Beaujolais-vine) og/eller høj frugtsyre som Pinot Noir (bl.a. Bourgogne-vine) være gode muligheder. Da farvestofferne udfældes med tiden, kan vin med alder også være en løsning, hvis du er træt af det blå smil, forklarer Malene Schmidt Hertz.

Hvis du har prøvet at drikke den samme vin, som resten af selskabet, men det kun er dine tænder, der bliver blå, skyldes det formentlig, at din tandemalje er mere modtagelige over for farvestofferne, hvilket hænger sammen med proteinerne i dit spyt.  

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip