Sådan snyder du dine små børn til altid at sige sandheden

"William, er det DIG, der har vendt kassen på hovedet og spredt Lego ud over HELE stuegulvet?”

Er det heller ikke sjældent hjemme hos dig, at de små børn lyver, så vandet driver - især, når de forsøger at undgå ballade for noget, de tydeligvis står bag?

Bare rolig, der er hjælp at hente.

En ny undersøgelse fra Lancaster University, som det britiske site Metro omtaler i dag, har nemlig fundet svaret på, hvordan forældre ligefrem kan snyde de små til at sige sandheden.

Forskerne udførte deres undersøgelse ved at efterlade små børn i samme rum som et larmende stykke legetøj, som de udtrykkeligt fik besked på ikke at lege med.

Da børnene, som naturligvis ikke kunne nære sig og alligevel tog det forbudte stykke legetøj, blev konfronteret med deres opstillede misgerninger, var der 80 procent af dem som løj om det.

De voksne testede tre forskellige måder at konfrontere børnene på:

"Du får ballade, hvis du har leget med det”

“Jeg bliver glad, hvis du fortæller mig sandheden”

“Det eneste rigtige at gøre, er at sige sandheden”

Forskerne fandt ud af, at det mest effektive er at sige til børnene, at de ikke får ballade, hvis de siger sandheden. Dernæst skal den voksne sige, at sandheden vil gøre vedkommende glad.

Godt nok reducerede det kun den høje løgn-procent til 40. Men det er alligevel halvdelen af de 80 procent, som gjorde sig gældende for de børn, der fik at vide, at de ville få ballade og at sandheden er det eneste rigtige.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip