Sådan sparer du penge på at holde ferie

Efterårets mørke og regnvejr er kommet for at blive. I hvert fald indtil det bliver afløst af… mere mørke plus slud og sjap. Det inviterer jo til, at man pakker sit habengut og smutter en tur sydpå. Hvis man da havde pengene til det. Men måske kan du skrabe sammen til en smuttur med følgende råd:

1) Spar på overnatningen
Det dyreste, når man rejser, er selvfølgelig hotelophold og en husleje, der stadig skal betales herhjemme. Her er det store penge at spare og måske endda tjene.

Lej din lejlighed, dit hus eller sågar din skurvogn ud på nettet. Der er mange forskellige sites, og alt efter, hvor du bor, er det muligt at tjene 300-1.000 kr. per nat. Kan du leje den ud en uge, kan du jo selv afgøre, om pengene rækker til en tur til Thailand eller lidt syd for Kruså.

Bud på udlejningssites er det mest populære airbnb, for københavnerne og dem i omegnen er der sitet ferieboligkbh.dk, og for dem, der er friske på at bytte boligen lige over med udlændinge, er sitet stayforfree.com en mulighed. Vær obs på, at man maks må tjene 24.000 på at udleje sin bolig om året. Ellers får man skat på nakken.

Har du en krejler gemt i dig, kan du i øvrigt prøve at prutte om prisen med det hotel, du gerne vil bo på. Alle priser på nettet er vejledende, og hvis du ringer i forvejen eller har is i maven og venter med at prutte om prisen, til du tropper op i hallen hos hotellet eller det valgte hostel, kan du snildt prutte dig til en nat eller to gratis. Det kræver selvfølgelig, at du er en ægte købmand.

2) Spar på flybilletten
Der er lavet studier (oh yes) af, hvornår det er billigst at bestille sin flybillet. Et nyere studie af 130 millioner solgte rejser viser eksempelvis, at søndag er den bedste dag at booke billetten. Førhen var det tirsdag, men markedet ændrer sig, fordi både forbrugere og flyselskaber er interesserede i at spekulere i priserne.

Det er også en god ide at booke billetten i god tid og lege lidt med at søge på forskellige søgemaskiner (Monmondo og Skyscanner fx). Uanset, hvor ofte eller sjældent du søger flybilletter, er det en god ide at slette alle cookies på den computer, du søger fra, fordi systemerne er udspekulerede nok til at huske, at du har søgt på Bangkok eller Berlin én gang før, og derfor ved, at du gerne vil afsted. Det gør det muligt øge prisen på dit næste søgeresultat. Den kloge narrer den mindre kloge.

3) Jo længere væk, jo billigere er maden
Det passer selvfølgelig ikke altid. Går turen til New York, er maden stadig i den høje ende. Men tager du til Bangkok, Warszawa, måske endda Barcelona, ja så er der næsten altid penge at spare på mad, drikke og ikke mindst sightseeing for os danskere, der lever i et dyrt land.

4) Læs på lektien
Det koster at være turist. Brug rejseguides, apps (GuidePal og Lonely Planet er muligheder) og Internettet for at læse om de små fifs til, hvordan du undgår Disneyland-priser og turistfælder. Der kan være både penge og oplevelser at hente ved at vælge at drikke kaffen på en lokal cafe om hjørnet, frem for midt på Sankt Peterspladsen i Rom. 

5) Brug telefonen smart
Har du en smartphone, kan du næsten altid finde en god app ved at søge på destinationens navn (land eller by). Desuden findes der en række kortapps (MapsWithme fx), som gør det gratis at finde rundt i et andet land, fordi du downloader et kort hjemmefra og derved slipper for at købe kort eller bruge data i udlandet. 

6) Udskift ikke hele garderoben
Sidste års sommertøj er fint. Selvom det kan være fristende at udskifte sidste års shorts, t-shirts og kjoler, inden ferien står for døren, er det dumme penge at bruge. Synes du alligevel, at feriegarderoben trænger til en opdatering, så hold dig til få elementer. Er du på vej på daseferie, kan en ny bikini gøre hele forskellen, det er jo trods alt den, du ultimativt tilbringer mest tid i. Rejser du til en storby, kan et par nye kondisko være det  perfekte valg til traveturene. Hold altid øje med internettets mange tilbud – blandt andre kan du på siden www.bikini-2014.dk finde badetøjet til gode priser!

De seks råd kan bruges til både at gøre din tur billigere og måske endda til at få plus på kontoen, hvis du fx. får huslejen herhjemme dækket helt med en lejer, og selv rejser til et land, hvor leveomkostningerne er lavere end herhjemme. Har du andre tips til at gøre rejsen billigere?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip