Sådan vælger du en sikker autostol til dit barn

Skrevet af Sol Stoffregen

16/04/2015

Mest læste i dag

Vil du gerne kunne have små børn med i bilen uden at skulle bekymre dig om deres sikkerhed? Ved at vælge den helt rigtige autostol til dit barn reduceres risikoen for alvorlige og dødelige skader, som følge af en trafikulykke, væsentligt.

Men hvordan vælger du den rette autostol? Sammenligningssiden Samlino.dk giver dig nogle tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal købe en autostol til bilen.

Læs også: Advarsel til forældre: Kendt autostol dømt farlig og fjernes fra markedet

Autostol til nyfødte vs. konvertibel autostol
Fordelen ved at købe en konvertibel autostol er, at du kan bruge autostolen i lang tid, fordi den kan tilpasses dit barn i takt med, at det vokser. På den måde sparer du penge i det lange løb. Det skal dog nævnes, at en autostol til nyfødte er mere sikker, eftersom den er specielt tilpasset til en lille nyfødt.

Nem installation
Undersøg hvordan barnesædet skal installeres i bilen – ser det for besværligt ud så gå efter en anden autostol. Det er nemlig altafgørende, at autostolen er installeret helt korrekt for at sikre dit barn.

Læs også: Pas på jeres børn: Chokerende mange forældre laver denne autosæde-fejl

Tilstrækkelige seler
Led efter en babystol med en tre/fem punkts sikkerhedssele, således at der er en strop til hver skulder, en til hvert lår og en mellem barnets ben. Disse er nemlig mere justerbare end den T-formede sikkerhedssele, som typisk findes i ældre, brugte autostole.

Autostol med Isofix
Isofix er en international standard inden for sikkerhed af autostole, og generelt klarer autostole med Isofix sig bedre i tests end andre autostole. Gå derfor som udgangspunkt efter en autostol med et Isofix sikkerhedssystem. 

Læs også: Forvirring om autostole kan koste forældre et klip i kørekortet

Aftageligt cover
Af praktiske årsager bør du vælge en autostol med et aftageligt cover, som kan vaskes i vaskemaskinen. Det kan nemlig udvikle sig til en bakteriebombe, og hvis coveret ikke er aftageligt, kan det være svært for dig at få det rigtig rent.

Komfort
Tænk på komforten når du køber autostol. Vælg et godt polstret sæde med masser af støtte til hovedet, så du sikrer dig, at dit barn sidder godt under køreturen. Det kan resultere i færre grådudbrud og dermed færre forstyrrelser, når du kører bil.

Ved at følge disse tips har du gjort, hvad du kunne for at sikre dit barn bedst muligt under kørsel. Det betyder dog ikke, at du ikke kan komme ud for trafikuheld, og derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser i forhold til, hvor meget din bilforsikring skal dække. På Samlino.dk kan du få op til tre uforpligtende tilbud, hvor du kan sammenligne dækningen og priserne og dermed finde den bedste bilforsikring til dine behov.