Sådan ved du, om dit ægteskab varer evigt

43 procent af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse, men der er heldigvis også par, der holder sammen for livet.

Men hvad kendetegner de forhold, hvor man stadigvæk lever sammen, når alderdommen nærmer sig?

Han er den første, du har lyst til at ringe til, når du har oplevet noget
Hvis din mand er den første, du får lyst til at ringe til, når du har oplevet noget sjovt, eller du har en nyhed, så er I godt med. I solide ægteskaber har man en tendens til at se partneren som ens bedste ven. Deler man indforståede jokes og hemmeligheder, så er det med til at bygge et stærkt bånd, siger psykoterapeut Charles Schmitz til magasinhjemmesiden reedbook.com.

Derfor er det da også vigtigt, at dele små anekdoter fra dagen på jobbet, også selv om det bare er småting, uddyber Schmitz.

Sådan holder du liv i dit parforhold

Når I kan overraske hinanden
Selvfølgelig er det ikke i orden at have større hemmeligheder i et langt forhold, men hvis du går til hemmelige dansetimer, for at kunne overraske din partner til jeres stort planlagte fest, eller hvis han i al hemmelighed har købt en miniferie til jer begge til Paris, så vil det gøre båndet mellem jer stærkere.

Hvis man konstant kan regne den anden ud, så kan det blive kedsommeligt i længden. Små overraskelser som din partner aldrig havde regnet med, er med til at skabe et langt og dybt forhold, forklarer Ph.D. og forfatter til bogen ’Marriage, for Equals’ Shauna Springer

I kan klare alt, sammen
Ægteskabet er ikke altid en dans på de røde berømte roser. Din ægtefælle er formentlig også den, du vil opleve de største op- og nedture med i dit liv.

Men overkommer I de udfordringer, der må komme hen ad vejen, som kan være alt fra sygdom, økonomiske problemer over dødsfald i den nære familie, så er det et tegn på, at I kan klare hvad som helst sammen. Tilmed er der ekstra bonus, når man er overbevist om, at ens ægteskab vil vare for evigt. For er man af den mening, så lever man ofte også længere, viser en undersøgelse fra 2011, der er blevet offentliggjort i Journal of Family Issues.

Lær at håndtere din jalousi

Husk at skændes
I sunde forhold skændes man også. For det er en vigtig del af forholdet. Det er vigtigt at komme ud med tingene, i stedet for at brænde inde med det man er utilfreds med. Man må ikke lader konflikterne slå rod og aldrig få dem løst. Vrede er en sund følelse. Det er fint at skændes, så længe man kan sige undskyld bagefter og komme videre, siger parterapeut Gilda Carle. 

Lav noget nyt sammen
Forskning viser, at par der laver nye eller forskellige ting sammen, er lykkeligere end dem, der altid laver det samme. I begyndelsen af et forhold besøger man hele tiden nye steder, og man er begge lidt usikre på hinandens følelser. Det er med til at give sommerfugle i maven, men med tiden lærer man hinanden at kende, og man kan blive for magelig i forholdet og begynde at kede sig.

Det er en dræber, så find på noget nyt at lave sammen. Man behøver ikke springe i faldskærm, for at det skal være spændende, men det er vigtigt at finde på nye eller anderledes ting sammen, så forholdet ikke ender med at blive en sovepude, siger psykolog Scott Haltzman.

 

Dagens Gossip