Sådan vender du en lortedag til en god dag

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller MediaDin nabo smækker sig ude i sine underbukser, kæresten skred i går, og han aner ikke, hvordan han skal komme ind igen….så der står han. Dagen starter på alle måde rigtig skidt, men du kan faktisk hjælpe ham til en bedre dag, selvom du ikke umiddelbart kan se, hvordan du kan det, når du krydser ham på vej til job, imens han bare står der.  

Du kan, med få smarte træk, gøre både din og hans dag bedre, skriver huffingtonpost.com, og giver dig råd til, hvordan du kan hjælpe.Send ham et smil


Det første og nemmeste, du kan gøre, er at sende ham et stort smil. Det løser ikke situationen, men det vil løsne den lidt op og gøre hele seancen mindre pinlig – for en sød pige, der fanger en næsten nøgen mand foran hans hoveddør, kan godt blive lidt pinlig.Så smil – forskning fra Purdue University i Indiana viser, at et smil kan betyde meget for en fremmed og er med til at gøre folk trygge og føle sig forbundet med den, der smiler.

Er du lidt pinlig over dit halvgule smil?

Se, hvilke madvarer der forbedrer smilet
l


Giv ham en kompliment


Når I nu alligevel mødes der på trappen, i forhaven eller hvor jeres veje krydses – ham i ingenting og dig fuld påklædt, så let stemningen med at give ham en kompliment. Det kan måske endda få ham til at grine lidt, og forskere fra fleres japanske universiteter slår fast, at din kompliment vil have en lige så positiv effekt på ham, som hvis han fik en penge-præmie. Giv ham et kram


Det kan godt blive akavet, formentlig meget akavet, så dette punkt skal du kun kaste dig over, hvis du kender din nabo meget godt, eller hvis du ikke er bange for at skræmme ham helt væk.

Vælger du at give et kram, så vil det sætte gang i din nabos hormoner, og det vil få ham til at føle sig varm og lidt rundtosset indeni, og med den start på dagen, så har han nok brug for en følelse, der kan fjerne frustrationen. 
Betal for ham


Står du og skal købe en kop kaffe på vej til jobbet, så køb en med til ham også. Så har han lidt at varme sig på, indtil han igen kan komme ind. Forskning fremlagt i bogen ’The how of Happiness’, der er skrevet og lavet af professor i psykologi ved University of California, Sonja Lyubomirsky, viser at venlighed og generøsitet er nøglen til sociale forbindelser. 

Så selvom han ikke kan komme ind med din kaffe, vil din venlighed gøre ham glad og bedre i stand til at klare dagens (noget grumme) udfordringer. 4 nøgne mænd: Sådan har vi det med vores krop 

Skriv ham en seddel

Venter du med at gå ud, indtil en låsesmed har været forbi, og din nabo igen er indenfor, så kan du stadig godt nå at gøre hans dag bedre. Du kan nemlig skrive en lille seddel og putte den på hoveddøren. Du kan skrive et par linjer, som vil gøre ham glad, og det betyder ikke så meget, om det er de helt rigtige ord, for sedlen i sig selv vil varme og bringe glæde.Stil en buket blomster


Er du alligevel forbi din nabo med en lille seddel, hvorfor så ikke plukke lidt af dine fine sommerblomster og stille en buket til ham – med den start på dagen og en kæreste, der er skredet, så får ham brug for alt den opmuntring, han kan få.

Blomster er gode for mange ting, og ifølge forskning fra Harvard University, så er blomster en god vej til mere glæde og optimisme. Vågner du eksempelvis op og kigger på dem om morgenen, så vil du blive gladere og få mere energi. 

Og hvad får du selv ud af alt det her? Jo, mon ikke du selv vil få en langt bedre dag, når du ved, du har gjort en andens dag bedre. Prøv det! 

 

Dagens Gossip