Sådan vil S hjælpe børnefamilier på integrationsydelse

Socialdemokraterne er fortsat med i Venstre-regeringens forhandlinger om yderligere stramninger på udlændingeområdet.

Socialdemokraterne har nemlig accepteret regeringens krav om, at den lave integrationsydelse er en del af aftalen.

Til gengæld håber Socialdemokraterne med en børnepakke at kunne hjælpe de børnefamilier, der kommer på integrationsydelsen.

Børnepakken indeholder fem punkter:

* Ret til fritidsaktiviteter. Der skal indføres en fritidspasordning, så børn og unges deltagelse i fritidsaktiviteter kan refunderes i den enkelte kommune.

* Ret til årstidspakke. Kommunerne skal tildele børnefamilierne pakker med for eksempel flyverdragter og gummistøvler til børnene.

* Babystartspakke til nybagte forældre. Familier, der venter barn, skal tildeles en pakke med blandt andet sengetøj, toiletsager, kravledragter og undertøj, som nybagte forældre skal bruge i den første tid.

* Ret til lommepengejob. Børn og unge under 18 år skal tilskyndes til at tage et fritidsarbejde/lommepengejob. Kommunerne bør forpligtes til at stille sådanne til rådighed i et vist omfang samt informere om mulighederne både hos de berørte familier og de lokale virksomheder.

* Ret til god skolestart. Der skal indføres en skolestartspakke. Pakken skal blandt andet indeholde en skoletaske, penalhus, madkasse og andet, der er nødvendigt for en god skolegang.

Kilder: Socialdemokraternes børnepakke "Ingen børn skal vokse op i fattigdom - Ret til børnehjælp for forældre på integrationsydelsen".

/ritzau/

 

Dagens Gossip