Sad som gidsel med Jeppe Nybroe: Her er hans version

Journalisten Jeppe Nybroe blev sidste år taget som gidsel sammen med sammen med kollegaen Rami Aysha. Sammen sad de 28 dage i fangeskab i Libanon i februar-marts 2014.

Nybroe valgte at skrive om sine oplevelser og hans bog er netop udkommet. Men nu fortæller hans medfange en lidt anden version af gidseltagningen i et interview med Journalisten og Radio 24syv.

Rami Aysha mener for eksempel ikke, at kidnapperne var islamister, men bare gemene banditter, der forsøgte at score kassen på en kidnapning.

Nybroe har blandt andet beskrevet i bogen, at hans fangevogter røg. Og det ville tilhængere af islamisk stat aldrig gøre, for det forbyder deres religion dem, siger Aysha.

Men Jeppe Nybroe fastholder:

- Det overrasker mig ikke, at Rami og jeg har oplevet vores kidnapning noget forskelligt, siger han til Journalisten.

Nybroe fortæller desuden i et interview med Radio 24syv, at han Rami Aysha kendte lederen af gruppen, der kidnappede dem, og at Aysha ikke var kidnappet, og derfor havde nogle andre privilegier. Nybroe har i sin bog også forklaret, at han hele tiden frygtede vold fra kidnapperne, og at han dagligt blev ydmyget og fik slag.

Rami Aysha fortæller til de to danske medier, at Jeppe Nybroe kun fik tæsk to gange, og at han selv fik tæsk tre gange.

Læs også: Jeppe Nybroe: Kritik af min af min bog er uvederhæftig

Nybroe stiller i bogen spørgsmålstegn ved, om Rami Aysha har været i ledtog med kidnapperne. Men det afviser Rami Aysha:

- Jeg har hjulpet utallige udenlandske journalister i farlige områder. Jeg har haft dem med ind i Syrien og sørget for, at vi kom trygt ud igen. Flere af de kolleger, jeg har arbejdet sammen med før, var fastansatte på store medier. Hvis jeg skulle kidnappe nogen, hvorfor så tage en freelancer som Jeppe? Han var lige så fattig som mig, vi delte nærmest en kop kaffe, siger Rami Aysha

Nybroe havde ikke fortalt Rami Aysha, at han ville skrive en bog om deres fælles oplevelser i Libanon.

- Han sagde ikke, at han var ved at skrive en bog. Når han bad mig sende min research til ham i månederne efter kidnapningen, sagde han, at det handlede om at samle minder. Jeg anede det ikke før i sidste uge, siger Rami Aysha.

Til det svarer Jeppe Nybroe skriftligt til Journalisten:- Jeg har spurgt Rami om informationer, da vi mødtes i september 2014 i Beirut, og sagde ved det møde, at jeg havde brug for at høre også Ramis ord om kidnapperne og konkrete episoder under og efter vores (min) kidnapning. For at få større forståelse af, hvad der skete, hvem der stod bag, herunder de massive mistanker mod min ven og kollega Rami. Jeg har aldrig sagt, at jeg var ved at ”samle mine minder”.”

I et interview til Radio 24syv stiller Rami Aysha også spørgsmålstegn ved Nybroes beskrivelser af eksempel toiletforholdene.

Nybroe kalder i sin nye bog rummet, for 'et stinkende hul' fyldt med afføring og urin.Rami Aysha forklarer derimod, at der blev gjort dagligt rent, hvor de sad, og at det slet ikke var så slemt, som Nybroe beskriver.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip