Sag om brutalt soldaterdrab i Londons gader indledes

To mænd, der er sigtet for en brutal nedslagtning af en britisk soldat i Londons gader, møder mandag i retten i den britiske hovedstad, hvor retssagen indledes.

Michael Adebolajo på 28 år og Michael Adebowale på 22 år er sigtet for drab på Lee Rigby, som 22. maj var på vej til et militært anlæg i forstaden Woolwich, da han blev stukket ned.

Den 25-årige Rigby døde af mange stiksår.

Begge de sigtede, som er af nigeriansk afstamning, har ved en tidligere høring bedt om at blive kaldt ved deres muslimske navne.

Drabet har ført til øgede spændinger i bydelen og demonstrationer af højreorienterede aktivister. Der har også været flere brandstiftelser mod moskeer.

Ved en høring 27. september nægtede de to mænd sig skyldige i drab.

De to mænd fremsatte ifølge anklagemyndigheden militante islamistiske erklæringer i forbindelse med drabet på soldaten.

Begge mænd er opvokset i Storbritannien og har kristne nigerianske forældre, men er siden konverteret til islam.

Michael Adebolajos ansigt er blevet verdenskendt, fordi han efter drabet stod frem på video med en blodig kniv og en kødøkse i hænderne og fortalte, at soldaten blev dræbt for at hævne britiske soldaters drab på muslimer.

På videoen ses offeret liggende på jorden i baggrunden.

Politiet måtte affyre skud ved anholdelserne af de to mænd, der begge blev såret.

Adebolajo blev i 2010 tilbageholdt af myndighederne i Kenya, der sagde, at han havde forsøgt at rejse til Somalia for at tilslutte sig militante islamiske grupper.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip