Sag om kursmanipulation i Danske Bank smuldrer

Sagen om fire medarbejderes påståede kursmanipulation i Danske Bank og Realkredit Danmark ser ud til at smuldre imellem hænderne på efterforskerne i Bagmandspolitiet. Det skriver Jyllands-Posten.

Efterforskningen har skabt så stor tvivl om, hvorvidt det er en sag, at Bagmandspolitiet har taget det usædvanlige skridt at bede Finanstilsynet og Danske Bank om at revurdere sagen.

Alene det, at Bagmandspolitiet går tilbage til anmelderen i skikkelse af Finanstilsynet, viser, at sagen vakler, påpeger en ekspert over for avisen.

- Det ville være meningsløst at spørge Finanstilsynet, hvis de nye oplysninger, som efterforskningen har bragt frem, bare var vand på møllen om, at der er begået strafbar kursmanipulation, siger Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet.

Danske Bank opdagede oprindelig sagen, som drejer sig om to obligationshandler i 2009 mistænkt for at være gennemført til manipulerede kurser. Banken orienterede Finanstilsynet, som overdrog sagen til Bagmandspolitiet.

Det skete, umiddelbart før sagen stod til at blive forældet, hvorfor der hurtigt blev rejst sigtelser mod seks ansatte, Danske Bank og bankens datterselskab Realkredit Danmark. Efterfølgende er sigtelserne mod to chefer frafaldet.

Vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet bekræfter, at Danske Bank og Finanstilsynet er blevet bedt om at komme med supplerende oplysninger.

En forsvarsadvokat for en af de fire fortsat sigtede medarbejdere forventer, at sagen snart opgives.

- Jeg mener ikke, at der er fugls føde på denne sag. Den er startet på et åbenbart fejlagtigt grundlag, og jeg forventer, at sigtelserne bliver frafaldet, siger Sven Hougaard fra Advokaterne Németh & Sigetty, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip