Sagan vil udvide repertoiret med klassikersejr næste år

Peter Sagan skal næste år køre for Tinkoff-Saxo, og selv om han har brilleret ved at vinde den grønne pointtrøje i Tour de France tre år i træk, har han helt andre mål for de kommende tre år på det russiske cykelhold.

Den 24-årige slovak drømmer nemlig om at vinde en af cykelsportens klassikere.

- Jeg vil vinde de store klassikere og samtidig have det lige så sjovt på cyklen, som jeg har det nu, siger han til Gazzetta dello Sport.

Sagans bedste resultat i den henseende i den forgangne sæson var en sjetteplads i Paris-Roubaix. og han siger til avisen, at han gerne havde byttet en af sine grønne trøjer med en sejr i et af de helt store cykelløb.

Udgangspunktet for den kommende sæson er dog fortsat, at Sagan skal vinde den grønne trøje i Tour de France, selv om holdet naturligvis først og fremmest vil være fokuseret på at føre Alberto Contador til sejr i løbet.

Peter Sagan roser i interviewet i øvrigt sin kommende sportschef Bjarne Riis, som var en af årsagerne til skiftet fra Liquigas.

- Jeg valgte Tinkoff-Saxo og specielt Riis, fordi jeg allerede kendte ham, og fordi han er en stor leder. Måske viser det sig at være det skifte, jeg havde brug for, siger han.

Det samlede Tinkoff-Saxo-hold er i disse dage i Afrika, hvor man på den traditionelle ryste-sammen-tur efter sæsonen skal forsøge at bestige det 5895 meter høje bjerg Kilimanjaro i fællesskab.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip