Sagen kort om byggekartellet

Sagen om byggekartellet drejer sig om brud på konkurrenceloven gennem koordinering af budpriser på både private og offentlige byggerier, herunder opførelse af skoler og plejehjem for offentlige midler.

* Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fandt i begyndelsen af 2010 grundlag for at foretage kontrolundersøgelser hos fem virksomheder i byggebranchen.

* I april 2010 anmeldte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen virksomhederne til SØIK - i daglig tale Bagmandspolitiet. Kort efter deltog Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i politiets ransagninger af en række virksomheder.

* SØIKs efterforskning har siden ført til sigtelse af 33 virksomheder. Virksomhederne og en række ansvarlige medarbejdere er under mistanke for ulovligt at aftale priser på byggerier til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.

* Entreprenørvirksomheden N.H. Hansen & Søn er den første af de 33 sigtede virksomheder i sagen om byggekartellet, der får afsluttet deres sag. Firmaet har erkendt 14 forhold af ulovligheder og betaler en bøde på 2,2 millioner kroner.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

/ritzau/

 

Dagens Gossip