Sagen mod fynsk sexkrænker: Nu vil han frifindes

Der bliver tæt pakket i retssal 14 i Retten i Odense tirsdag formiddag, når manden, som er kendt som "den fynske sexkrænker" eller "manden i den røde bil", skal på anklagebænken.

Den 41-årige fynbo er tiltalt for 11 forhold - alt fra voldtægt og børneporno til ulovlig besiddelse af våben og sprængstoffer - som kan sende ham bag tremmer i lang tid. Retssagen forventes at tage syv retsdage.

Tilbage i oktober 2012 blev en 11-årig pige i Øster Skerninge på Sydfyn overfaldet på vej hjem fra skole. Overfaldsmanden tvang hende ind i sin røde bil af mærket Mitsubishi, hvor han trak en halsedisse ned over hendes ansigt og bandt hendes hænder på ryggen med strips. Herefter forsøgte han at voldtage pigen og udsatte hende også for andre seksuelle overgreb, inden han truede sit unge offer til ikke at sige det til nogen. 

Blot 18 dage efter slog han igen til mod en 10-årig pige i Refsvindinge på Østfyn. Pigen var også på vej hjem fra skole, da gerningsmanden væltede hende af cyklen og hev hende med ind i den røde bil. Med halsedisse for ansigtet og strips på hænderne blev den 10-årige pige voldtaget og udsat for andre seksuelle overgreb. Igen blev offeret truet på livet til at være tavs om forbrydelsen. Begge epsioder optog gerningsmanden på video.

I mere end et halvt år i tiden efterfølgende er Fyns Politi på bar bund i sagen og efterlyser uden held manden i den røde bil, ligesom politiet indsamler DNA fra flere hundrede mænd, uden held.

Men 1. juli 2013 slutter jagten på manden, da hans lejlighed bryder i brand og politiet ved et tilfælde opdager en rygsæk med halsedisser og strips. Ved hjælp af en DNA-test viser det sig, at de spor, der er fundet på de to piger, stemmer overens med den anholdtes DNA.

I dag begynder retssagen mod ham, hvor politiets anklagere vil forsøge at gå efter en meget lang og hård straf til manden. Dagens.dk vil være til stede hele dagen og liveopdaterer i tweetet herunder:

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip