Salg af Ankersen sikrer Esbjerg ekstraordinært overskud

EfB Elite A/S - selskabet bag superligaklubben Esbjerg - præsenterede mandag et plus på 9,3 millioner kroner for første halvdel af 2014.

En positiv forskel på mere end 11 millioner kroner i forhold til første halvdel af sidste år, hvor bundlinjen viste et minus på 1,9 millioner kroner.

I en pressemeddelelse kalder Esbjerg 2013 for ekstraordinært - både sportsligt og økonomisk. Og udviklingen er - omend aftagende - fortsat ind i første del 2014.

Det ekstraordinære i 2013 var eventyret i Europa League, hvor det endte med avancement fra gruppespillet og en 1/16-finale mod Fiorentina. Hertil salget af Peter Ankersen til Salzburg og lejeaftalen med Nantes, der ønskede og fik fat i vestjydernes Kian Hansen.

- Regnskabet for første halvår bærer præg af indtægter fra deltagelsen i Europa League og salg af spillerprofiler på et niveau, vi ikke vil kunne påregne i et mere ordinært år.

- I årets anden halvdel er vi uden disse indtægter og vender tilbage til, hvad man kan betegne som normal drift. Vi forventer væsentligt lavere indtægter i den resterende del af 2014, siger EfB’s økonomidirektør, Kent Ernst Hansen, i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det også, at Esbjerg fik 14,6 millioner i kassen ved at lade Peter Ankersen og Kian Hansen rejse til henholdsvis Salzburg og Nantes.

Esbjerg forventer ikke yderligere transferindtægter i sommerens transfervindue.

/ritzau/