Salg af Ankersen sikrer Esbjerg ekstraordinært overskud

EfB Elite A/S - selskabet bag superligaklubben Esbjerg - præsenterede mandag et plus på 9,3 millioner kroner for første halvdel af 2014.

En positiv forskel på mere end 11 millioner kroner i forhold til første halvdel af sidste år, hvor bundlinjen viste et minus på 1,9 millioner kroner.

I en pressemeddelelse kalder Esbjerg 2013 for ekstraordinært - både sportsligt og økonomisk. Og udviklingen er - omend aftagende - fortsat ind i første del 2014.

Det ekstraordinære i 2013 var eventyret i Europa League, hvor det endte med avancement fra gruppespillet og en 1/16-finale mod Fiorentina. Hertil salget af Peter Ankersen til Salzburg og lejeaftalen med Nantes, der ønskede og fik fat i vestjydernes Kian Hansen.

- Regnskabet for første halvår bærer præg af indtægter fra deltagelsen i Europa League og salg af spillerprofiler på et niveau, vi ikke vil kunne påregne i et mere ordinært år.

- I årets anden halvdel er vi uden disse indtægter og vender tilbage til, hvad man kan betegne som normal drift. Vi forventer væsentligt lavere indtægter i den resterende del af 2014, siger EfB’s økonomidirektør, Kent Ernst Hansen, i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det også, at Esbjerg fik 14,6 millioner i kassen ved at lade Peter Ankersen og Kian Hansen rejse til henholdsvis Salzburg og Nantes.

Esbjerg forventer ikke yderligere transferindtægter i sommerens transfervindue.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip