Salg af danske færgeruter får OK fra Bruxelles

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Det er i orden med EU, at den britiske kapitalfond 3i overtager holdingselskabet Scandferries, der under navnet Scandlines sejler færger mellem Helsingør-Helsingborg, Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

EU-Kommissionen siger i en pressemeddelelse, at overtagelsen er i overensstemmelse med EU's fusions- og konkurrenceregler.

- Kommissionen har konkluderet, at den foreslåede transaktion ikke vil byde på bekymringer i relation til konkurrencen, især fordi der kun i meget begrænset omfang er tale om overlappende aktivitet mellem parterne, hedder det i pressemeddelelsen.

Britiske 3i blev sammen med Allianz Capital Partners (ACP) aktionærer i Scandlines i juni 2007, hvor de hver især erhvervede 40 procent af aktierne. I 2010 købte de sammen Deutsche Seereedereis ejerandel på 20 procent.

3i oplyste ifølge Ritzau Finans i en pressemeddelelse for to uger siden, at fonden investerede 165 millioner euro i forbindelse med erhvervelsen af ACP's ejerandel på 49 procent i Scandlines.

Fonden meddelte på det tidspunkt, at transaktionen forventedes gennemført inden årets udgang.

- Som led i 3is erhvervelse af ACP's ejerandel har Scandlines refinansieret sine eksisterende lån i en ny samlet låneaftale på 875 millioner euro, hed det blandt andet i pressemeddelelsen.

/ritzau/