Salget af økologiske æg fortsætter med at vokse

Skrevet af admin

18/09/2015

Dagens topnyheder

Der bliver færre og færre buræg på hylderne i supermarkederne. Tal fra Fødevarestyrelsen viser, at de danske forbrugere i stigende grad vælger økologiske æg, når de handler.

I første halvår i år blev der solgt 6,1 millioner kilo økologiske æg, svarende til en stigning på 8 procent i forhold til samme periode året før.

Salget af buræg faldt derimod med tre procent til 12,6 millioner kilo.

- Specielt siden 2009 er forskellen mellem burøg og økologiske æg blevet mindre, selv om buræggene fortsat udgør næsten halvdelen af alle solgte æg, siger Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef for brancheforeningen Danske Æg.

Han siger, at fortjenesten på burøg og økologiske æg er nogenlunde lige stor, og derfor flytter markedet produktionen derhen, hvor salget er.

- Men hvis man lige har investeret i et nyt anlæg, skrotter man det jo ikke lige med det samme, og der blev over en periode på fem-seks år op til 2012 investeret 350 millioner kroner i anlæg til burhøns, som gerne skulle forrentes.

- Omvendt er importen af økologiske æg faldet dramatisk på det seneste, fordi vi har fået sat yderligere en række produktioner i gang herhjemme, siger Jørgen Nyberg Larsen.

Det er kun de dårligste danske æg brugt i industrien, hvor afregningspriserne er langt dårligere.

Til gengæld er vi begyndt at eksportere små mængder æg til Tyskland og Fjernøsten.

Resten ryger altså i de danske butikker, og her har Kvickly og Irma for nogle år siden besluttet ikke at ville sælge buræg.

/ritzau/