Salget af personbiler eksploderer i sommermåned

Salget af personbiler har været rekordhøjt i juni, oplyser brancheorganisationen De Danske Bilimportører.

Salget i sidste måned følger dermed den stigende tendens, der har været hele året.

Ud over personbiler har salget af varebiler, der primært er til erhvervslivet, tegnet sig for årets bedste måned og med en positiv tendens.

Ligeledes har salget af lastbiler været i en positiv udvikling over første halvår, lyder det fra brancheorganisationen.

- De positive tendenser og de faktiske salgstal kan kun tolkes som en fortsat optimisme i samfundet generelt - båret af et behov for transport af gods, levering af håndværksydelser såvel som behovet for personlig mobilitet.

- Det er naturligvis resultater, som bilbranchen sætter stor pris på, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

I juni var salget 22 procent højere end for et år siden, mens der i første halvår af 2015 er blevet solgt seks procent mere end samme periode sidste år.

- Salgstallene imponerer, lyder det fra Thomas Møller Sørensen, direktør i Bilbranchen, i en pressemeddelelse.

Direktøren hæfter sig ved, at landets bilforhandlere sender flere nye biler på vejene end nogensinde før. Fremgangen bliver samtidig fordelt mere jævnt på tværs af bilmærker end tidligere.

- Det er især bilmærker uden for top-10, som vinder markedsandele fra de større. Bilforhandlerne vil derfor have et øget incitament til at forhandle flere bilmærker, siger Thomas Møller Sørensen.

Ifølge De Danske Bilimportører er der i årets første seks måneder indregistreret 104.861 nye personbiler. I juni alene ligger tallet på 21.361.

/ritzau/

 

Dagens Gossip