Salmond efter nederlag: Nu skal London opfylde løfterne

Alex Salmond, Skotlands førsteminister og leder af løsrivelsesbevægelsen, erkender i en tale fredag morgen nederlaget ved afstemningen om skotsk selvstændighed.

- Jeg accepterer folkets dom og opfordrer hele Skotland til at gøre det samme, siger Salmond.

Han forventer, at den britiske regering i London meget snart opfylder løfterne om at give Skotland øget selvbestemmelse.

- Det er vigtigt at sige, at vores folkeafstemning var en aftalt proces, og Skotland har med et flertal besluttet ikke - på dette tidspunkt - at blive et uafhængigt land, konstaterede Salmond og lod muligheden for en senere afstemning stå åben.

Salmond, der er formand for Skotlands Nationalparti, kommer imidlertid ikke tomhændet fra folkeafstemningen.

For politikerne i London havde travlt med at love Skotland flere beføjelser i de sidste uger op til folkeafstemningen, hvor der var tegn på dødt løb mellem tilhængere og modstandere af en fortsat deltagelse i den britiske union.

Premierminister David Cameron vil nu blive holdt på ordet og skal tage skridt til at markant at udvide det skotske selvstyre.

- Unionspartierne fremsatte sent i kampagnen løfter om at overgive mere magt til Skotland. Skotland vil forvente, at det vil blive opfyldt i et hastigt tempo, siger Salmond.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip