Sammenbrud i gymnasie-forhandlinger: Adgangskrav forpurrer aftale

Forhandlingerne om en kommende gymnasiereform er onsdag eftermiddag brudt sammen. Det sker efter få minutters forhandlinger mellem undervisningsminister Christine Antorini (S) og Folketingets partier.

Stridens kerne er - som det har været hele vejen igennem forhandlingerne - diskussionen om adgangskrav til gymnasiet.

- Det er ærgerligt for både de unge og for fremtidens gymnasier, at forhandlingerne nu er faldet til jorden, siger undervisningsminister Christine Antorini.

- Der er ellers bred enighed blandt partierne om regeringens forslag til, at vi skal give gymnasiet et fagligt løft, have færre studieretninger og styrke anvendelsesorienteringen i undervisningen. Dette må vi nu opgive på grund af ønsket om høje adgangskrav, siger hun.

Både Venstre og De Konservative har hele tiden stået på, at adgangskravet til gymnasiet skulle være 4 i dansk og matematik. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ønskede endnu højere adgangskrav.

- Vi havde gerne set, at vi kunne have landet en aftale, så det er ærgerligt, at regeringen ikke har villet flytte sig på det spørgsmål, siger Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen.

- Ministeren ville gerne have, at spørgsmålet om karakterer blev pillet ud af forhandlingerne, og det ønskede vi ikke. Beskeden fra ministeren er, at der ikke kommer flere forhandlinger på denne side af et valg, siger han.

Heller ikke De Konservatives undervisningsordfører, Daniel Rugholm, ser nogen mulighed for at fortsætte:

"Regeringen vil ikke være med til adgangskrav på fire til gymnasiet. Derfor kan vi ikke lave aftale", skriver han på Twitter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip