Samsung løfter driftsoverskud med 80 procent

En svag valuta kan ofte være en fordel for virksomheder, der sælger størstedelen af sine varer uden for egne landegrænser.

Det tyder også på at være tilfældet hos den sydkoreanske elektronikgigant Samsung.

I foreløbige regnskabstal for tredje kvartal siger selskabet, at man venter et driftsoverskud på 7,3 billioner won, eller hvad der svarer til knap 42 milliarder kroner. I forhold til de samme måneder sidste år svarer det til en stigning på hele 79,8 procent.

Når won falder i værdi over for andre valutaer, bliver det billigere at købe Samsung-produkter i udlandet. Samtidig får Samsung flere won i kassen, når selskabet skal hive indtjening fra udlandet hjem til Sydkorea.

Ifølge analytikere er det dog ikke kun på valutafronten, at producenten af blandt andet smartphones og tablets sikrer pæne tal for driften. Også bedre salg af computerchips, fjernsyn og telefoner er med til at trække i den rigtige retning.

Dog bekymrer det analytikere, at Samsung ikke ser ud til at tjene så meget per solgt telefon som tidligere.

Den samlede omsætning i månederne fra juli til september ventes at stige 7,5 procent til 51 billioner won (290 milliarder kroner).

Det er første gang i to år, at Samsung oplever vækst på kvartalsplan, og på aktiemarkedet bliver der kvitteret med en stigning på fire procent i den tidlige handel i Asien.

I det foreløbige regnskab er der ikke noget nettoresultat, og det fremgår heller ikke, hvor mange penge de enkelte divisioner i det store selskab har tjent hver for sig.

Samsung kommer med sit endelige regnskab for tredje kvartal sidst i oktober.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip