Samsung og Apple klinker skårene uden for USA

Ærkerivalerne Samsung og Apple har besluttet sig for at droppe en række bitre patentstride. Men det gælder kun i de sager, der kører uden for USA.

De to enorme teknologiselskaber har i årevis sagsøgt hinanden på skift i mere end 10 forskellige lande. Oftest drejer sagerne sig om, at den ene part mener, at den anden har stjålet teknologi eller design til smartphones eller tablets, som der er taget patent på.

- Samsung og Apple er blevet enige om at droppe alle retssager mellem de to selskaber uden for USA, skriver Samsung i en meddelelse.

- Denne aftale involverer ikke nogen licensaftaler, og selskaberne fortsætter med at køre de eksisterende sager ved de amerikanske domstole, fortsætter det sydkoreanske selskab.

Patentkrigen begyndte for alvor i 2011, da Apple sagsøgte Samsung ved en amerikansk domstol. Hurtigt herefter spredte stridighederne sig til andre kontinenter med sager i blandt andet Sydkorea, Tyskland, Japan, Italien, Holland, England, Frankrig og Australien.

I USA, hvor de to giganter altså fortsat skal stå over for hinanden i retslokalet, har Apple anklaget Samsung for i bred udstrækning og i ond tro at have kopieret det amerikanske selskabs design og teknologi til smartphones og tablets.

Apple har derfor bedt de amerikanske myndigheder stoppe salget af en række Samsung-produkter i landet.

Omvendt mener Samsung, at Apple har brugt noget af selskabets teknologi uden tilladelse.

Trods de mange sager har ingen af selskaberne haft det store held med at ramme modstanderen. Flere advokater og dommere har opfordret til, at virksomhederne i stedet løser uenighederne én gang for alle uden for retslokalet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip