Samuelsen truer igen Løkke: Lav reformer eller forsvind

Skrevet af admin

16/02/2016

Mest læste i dag

Regeringen lever på lånt tid, hvis der ikke bliver leveret markante reformer i år.

Sådan lyder advarslen i Jyllands-Posten tirsdag fra Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, der helt overordnet er skeptisk over for, om Løkke i sidste ende har det, som Samuelsen kalder "mod" til at gennemføre reformer.

- Vi ved til jul, om vi får valg eller reformer. Vi har et land, vi skal redde, som har store problemer, siger Samuelsen, der har tre konkrete krav, som skal opfyldes.

- Markant lettelse i marginalskatten, markant lettelse i skatten i bunden, og vi skal fremover have minimum to procents vækst om året, lyder det fra den liberale leder.

Tidligere på året truede Liberal Alliance med at vælte regeringen, hvis der ikke kom topskattelettelser inden grundlovsdag.

Regeringen udskød alligevel skattereformen til efteråret og bebudede samtidig en 2025-plan for dansk økonomi, som kan rumme bud på nye reformer.

Nu dikterer Samuelsen så en ny deadline for regeringen. Og han understreger, at truslen om at vælte den borgerlige regering skal tages alvorligt.

I Venstre opfordrer gruppeformand Søren Gade til, at Samuelsen og Liberal Alliance anerkender, at regeringen er en mindretalsregering, der skal finde 56 mandater, hvis den ønsker at samle et flertal.

Om Samuelsens trussel om at vælte regeringen, hvis reformerne udebliver, lyder det:

- Jeg tror, at Venstre stadig har regeringsmagten den 1. januar næste år, men det ville være topmålet af arrogance at undervurdere det, som Liberal Alliance siger, men det gør også én lidt trist, siger Gade og slutter med en opfordring til Samuelsen:

-Man skal passe på, at man ikke kommer ind i et hjørne, som man ikke kan komme ud fra.

/ritzau/