Samuelsen: Uden Liberal Alliance var det blevet et ja

Det endelige resultat af folkeafstemningen om retsforbeholdet er endnu ikke i hus, men med en komfortabel føring i valgstedsmålingerne tør Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, godt sige, at "det ser godt ud" med hensyn til et nej.

Og det kan især tilskrives Liberal Alliances valgkamp, siger partilederen i al beskedenhed.

- Jeg tror godt, jeg kan tillade mig at sige, at hvis ikke Liberal Alliance havde anbefalet et nej, så var det blevet et ja. Derfor er det vigtigt, at Løkke lytter til nej-partierne, siger Anders Samuelsen til Ritzau med henvisning til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han henviser til den seneste EU-afstemning om patentdomstolen, hvor Liberal Alliance anbefalede danskerne at stemme ja - hvilket også blev valgresultatet.

- Vi så med patentdomstolen, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti ikke kunne løfte nej-opgaven alene. Denne gang er det en mere bred nej-side, fordi Liberal Alliance også anbefaler et nej, siger Samuelsen.

Liberal Alliance holder valgaften dør om dør med det største nej-parti, Dansk Folkeparti, på Christiansborg.

Men DF har ikke fat i de borgerlige, liberale vælgere, som i Samuelsens optik meget vel kan vise sig at blive tungen på vægtskålen for nej-flertallet.

- Hvis man havde trukket os ud af ligningen, så havde det været noget sværere at få et nej-flertal, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip