Samuelsen: Ulighed er et sundhedstegn

- Ulighed er ikke en dårlig ting, ulighed en god ting.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, efter at han havde holdt sin tale på partiets landsmøde.

- Ulighed vil være et sundhedstegn i den udgave, vi lægger op til. Det er ikke et sundhedstegn i den udgave, Socialdemokraterne har skabt det i, hvor flere er uden for fællesskabet. Det er en dårlig ulighed, siger Samuelsen og fortsætter:

- Men når det er ulighed, fordi velstanden stiger, så er det en god ting.

Anders Samuelsen blev tvunget til at forholde sig til begrebet ulighed, efter at han i en maraton-tale med hjemmelavede plancher og privatfotos på storskærm til de delegerede på landsmødet valgte at springe en passage på en side over i den tale, der kort forinden var blevet udleveret til pressen.

I passagen, der ikke blev læst op, stod der blandt andet, at "stigende ulighed er et sundhedstegn" - i hvert fald i Liberal Alliances udgave, hvor de dårligst stillede ikke skal trykkes yderligere nedad, som det hedder.

Efter talen understregede Samuelsen, at passagen kun blev sprunget over, fordi han "ikke kunne nå det".

- Det er vigtigt, at turde sige den slags højt. Der er åbenbart ikke andre, der gør det. Og jeg tør godt sige, at det ikke er dårligt at øge uligheden, siger han.

Direkte adspurgt om Anders Samuelsen stadig ville sige, at ulighed er et sundhedstegn, slog han det fast tre gange i træk efter talen.

- Jeg vil gerne sige, at ulighed er et sundhedstegn. Jeg vil gerne sige, at ulighed er et sundhedstegn. Jeg vil gerne sige, at ulighed er et sundhedstegn, og jeg vil også godt uddybe, hvad jeg mener med det, siger Anders Samuelsen.

- Uligheden er et redskab til at sørge for få de dårligst stillede løftet. Og det vil skabe øget ulighed, hvis vi pludselig får flyttet 200.000 mennesker fra overførselsindkomst og i arbejde, fordi vi bliver så meget rigere, at det giver udslag på gini-koefficienten, siger Anders Samuelsen med henvisning til en af de mest anvendte metoder til at klassificere et samfunds grad af ulighed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip